Tarinani

Kuka on Iida? 

Olen Iida, 25, iloinen, positiivinen ja aikaansaava nuori nainen, joka halusi luoda jotakin uutta. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Lapualta. Valmistuttuani lukiosta keväällä 2011 suuntasin määrätietoisesti isommille vesille, muutin Helsinkiin ja aloitin kesätyöt Korkeasaaren kahviloissa. Syksyllä minua odotti avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden ja psykologian perusopinnot, joiden parissa vietin seuraavan vuoden. Halusin silloin psykologiksi. Elämä kuitenkin kuljetti, ja onneksi niin. Aloitin syksyllä 2012 taloushallinnon yo-merkonomin opinnot ja tajusin jotakin – haluan perustaa yrityksen!

Vuonna 2013 katselin kahvilassa rouvia, jotka kippistivät kuohuvalla. Mietin, miten moni haluaisi tehdä kuten he; pukeutua kauniisti, lähteä kaupungille ystävien kanssa ja tilata samppanjaa. Kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta. Yhden toimintakyky voi olla rajoittunut ja toisella ei välttämättä ole seuraa. Jos nuoretkin kerran kokevat yksinäisyyttä, en haluaisi edes ajatella, millaista olisi olla ikääntynyt ja yksin. Vihdoin olisi kaikki se aika tehdä kaikkea ihanaa, mutta…

Tuona hetkenä kahvilassa keksin sen! Minä haluan levittää iloa, olla seurana ja auttaa heitä, jotka sitä kaipaavat. Liian usein yksinäisyys koetaan häpeäksi. Haluan todistaa, että olemalla rohkea voi voittaa! Se vaatii hieman uskallusta, mutta se palkitaan.

Ideani on jalostunut vuodesta 2013 lähtien aina syksyyn 2016 saakka, kun perustin Ilostu Oy:n. Kehitys jatkuu vieläkin, sillä se ei lopu koskaan! Merkonomiopintojen jälkeen suuntasin Haaga-Heliaan liiketalouden linjalle. Suuntauduin tietysti yrittäjyyteen – tulevaisuuden visioni oli selkeä. Valmistuin syksyllä 2016 ja heti sen jälkeen perustin oman yrityksen. En ole missään vaiheessa epäillyt yrittäjäksi lähtemistä ja siksi uskon, että se polku on tarkoitettu minua varten. Olen opintojeni varrella ollut opintomatkalla Islannin Reykjavikissa, tehnyt harjoittelua Australian Sydneyssä ja ollut yrittäjyyskurssilla Portugalin Lissabonissa. Olen saanut mahdollisuuden työskennellä myös usean vuoden ajan ihan oikeissa palkkatöissä ja oppinut sieltä paljon.

Mikään ei ole parempaa kuin luoda jotakin omaa ja uutta. Nähdä oma kädenjälki ja tuotos. Ihmisläheisessä työssä parasta on ihmisen tyytyväinen ja iloinen hymy. Se, että joku sanoo kiitos ja kasvoista näkee, että hän tarkoittaa sitä. Pienestä pitäen olen rakastanut suunnitella, kirjoittaa, tehdä listoja, organisoida asioita, olla ja keskustella ihmisten kanssa. Vasta vanhemmalla iällä olen tajunnut, että kaikki nämä intohimoni ja lahjani yhdistyvät yrittäjyydessä (josta haluan muuten käyttää mieluummin sanaa onnistuja tai menestyjä!). Siksi nyt kirjoitan tätä. Koska haluan tehdä jotakin uutta. Eri tavalla kuin ennen on tehty.

Uskon, että meillä tulee olemaan paljon ilon ja liikutuksen hetkiä, aitoa naurua ja onnen kyyneleitä.
Toivottavasti tapaamme.

💚 Iida

Ps. Lue Elon julkaisema tarina unelmani toteutumisesta.