fbpx

Senioripuhetta-yhteisö

Senioripuhetta-yhteisö on Facebookiin 26.6.2019 perustettu ryhmä, joka on luotu senioreille, omaishoitajille, omaisille, ammattilaisille sekä kaikille seniorien asioista kiinnostuneille. Liity ryhmään Facebookissa tästä.

Ryhmä on luotu, jotta seniorit saisivat muilta ryhmän jäseniltä vertaistukea, voisivat kysyä neuvoa ja vinkkejä pulmiinsa sekä mahdollisesti jopa löytää uusia ystäviä! Ryhmä toimii senioriteemaisten asioiden keskustelualustana. Keskusteluista ja kommenteista päätellen tällaista verkossa toimivaa senioreille suunnattua ryhmää onkin jo odotettu ja kaivattu. Ryhmä on huomioitu myös Metropolian sosionomiopintojen verkko-ohjauksen kurssilla. Ryhmässä ajetaan seniorien asemaa ja oikeuksia sekä uudistetaan yhdessä isommalla joukolla seniorialaa. Seniorialan uudistaminen on kaikkien suomalaisten yhteinen projekti ja siksi Senioripuhetta-ryhmässä halutaan osallistaa kansalaisia mukaan näihin ”talkoisiin”! 

Ensimmäinen senioripuhetta-ryhmän tapaaminen

Senioripuhetta-ryhmälle on järjestetty ensimmäinen tapaaminen Oodissa 30.8., johon osallistui 20 henkilöä. Tapaamisessa osallistujat jaettiin esittelyn jälkeen ryhmiin ja ryhmissä suunnittelimme unelmien senioriasuinpaikkaa – sitä paikkaa, jossa haluaisimme asua vanhana. Ryhmät esittelivät tuotoksensa ja pohdimme myös yhdessä luovia ratkaisuja, miten senioriasumisesta voitaisiin tehdä tulotasosta riippumatonta. Saimme aikaan hyviä keskusteluja ja otimme vastaan toiveita seuraavia tapaamisia varten.

Tapaamiset kerran kuukaudessa

Saimme myös toiveen erilaisten retkien ja tapahtumien järjestämisestä, ja päädyimmekin yhteistuumin siihen, että Senioripuhetta-yhteisö kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja sen lisäksi ryhmän jäsenille järjestetään retkiä ja muita tapahtumia sekä tilaisuuksia toiveiden mukaan muutamia kertoja vuodessa.

Jokainen seniori on tervetullut Senioripuhetta-tapaamisiin, vaikkei Facebookin ryhmässä olisikaan mukana. Toiveena on, että tieto ryhmästä leviäisi ja ryhmä kasvaisi – sekä Facebook-ryhmä että kuukausittain kokoontuva Senioripuhetta-ryhmä.

Tapaamisista tiedotetaan sekä Ilostu Oy:n Facebook-sivulla ja Senioripuhetta-ryhmässä. Pyrin parhaani mukaan tiedottamaan näistä myös pk-seudun Palvelukeskuksiin sekä kotihoidon tiimeille. Toivon kovasti, että myös sosiaali- ja terveysalan toimijat, jotka tekevät töitä seniorien parissa, välittävät tietoa tapaamisista ja tapahtumista eteenpäin!

Tietoa ryhmän toiminnasta saa erittäin mielellään levittää omalle äidille, isälle, mummolle, papalle, naapurille, ystävälle ja tuttavalle!

Tervetuloa Senioripuhetta-ryhmään – kutsuthan mukaan myös ystäväsi!

Yhteisöllisin terveisin
Iida