fbpx

Iidan kesäterveiset – innolla kohti tulevaa!

Ajoin perjantaina asiakkaalta kotiin ja pohdin, voiko työ oikeasti tuntua tältä. Perjantaipäivä, joka tuntuu vapaapäivältä. Ei ole väliä, mikä päivä on. Maanantai voi olla yhtä aurinkoinen kuin perjantai. Herään aamulla innolla uuteen aamuun ja rakastan sitä mitä teen. On hyviä päiviä, joskus huonoja päiviä, mutta fiilikseni ei riipu viikonpäivästä. Viikonloput pidän välillä vapaina, mutta en odota niitä kuten aiemmin. Tänäkin viikonloppuna pidin lauantain kokonaan vapaana, ja jo tänään, sunnuntaina minulla heräsi erään videon katsomisen jälkeen valtava into hypätä työpöydän ääreen ja kaivaa vihko ja kynä esiin. Sekä kirjoittaa tämä postaus.

Välillä mietin, kuten perjantainakin, onko tämä oikeasti laillista. Tuntuu laittoman ihanalta tehdä tätä työtä: auttaa senioreja, kehittää uutta ja tehdä asioita uudella tavalla, puhua senioreiden puolesta ja tuoda heidän elämäänsä iloa ja hyvinvointia edistäviä tekijöitä. Olen myös todella innoissani tiimin kasvattamisesta. Haluan olla hyvä, motivoiva ja inspiroiva työnantaja ja huolehtia myös työntekijöideni hyvinvoinnista. Haluan luoda iloisen, välittömän, aidon ja turvallisen ilmapiirin myös työyhteisööni.

Kysyn välillä itseltäni, onko tämä totta: olenko luonut unelmieni työn, josta olen niin kiitollinen, että aina välillä itkettää. Perjantaina autossa musiikkia kuunnellessani, asiakkaan luo ajaessani, ajattelin nykyhetkeä ja kaikkia prosessissa olevia, tulevaisuudessa toteutuvia asioita. Kiitollisuus sai kylmät väreet menemään kehoni läpi ja silmäni kostumaan. Olen puhunut myös Lauran (työntekijäni) kanssa tästä rajattomasta ja innostavasta tunteesta, joka tuntuu kielletyltä. Jaamme samoja tuntemuksia siitä, miten mahtavaa on keksiä ja luoda juttuja, eikä kukaan tule ja sano, että e’ei, ei onnistu.

Syitä positiivisten tunteiden kirjoon on kaiken asiakastyön lisäksi muitakin: Ilostu Oy on aloittanut yhteistyön Ruohonjuuren kanssa ja pian pääsemme julkistamaan muitakin mukavia uutisia. 20.6. ilmestyneessä Volkswagen-lehdessä oli juttu minusta ja avopuolisostani, jossa viitattiin myös ilostuttaja-Beetleeni, joka on herättänyt keskustelua ja muistelua senioriasiakkaiden kanssa. Heidän vanhoissa kuplavolkkareissaan moottori oli vielä takana. ET-lehti on maininnut Ilostu Oy:n jutussa, joka käsitteli toista, samalla alalla toimivaa tukipalveluntuottajaa. Lisäksi olen saanut aivan ihania palautteita asiakkaiden omaisilta, ja yhtäkkiä somenkin kautta on alkanut tulla ihania, hymyn huulille saavia palautteita! Mä halkean tästä kaikesta! 😍

Tuntuu, että puolentoista vuoden aikana tehty työ alkaa nyt tuottaa tulosta. Yhtäkkiä näyttää puhaltavan mukavan lämmin myötätuuli.

Monesti ihmiset pelästyvät, kun asiat tuntuvat menevän todella hyvin. Kuuntelin perjantaina Oprahin podcast-jakson, jossa hän keskusteli Brené Brownin kanssa haavoittuvuudesta ja pelosta. He puhuivat siitä, että ilon kokeminen on ihmisille vaikein ja kauhistuttavin tunne. Siksi, koska siihen liittyy vahvasti pelko siitä, että seuraavaksi tapahtuu jotakin pahaa. Brené Brown kertoi miehestä, joka menetti vaimonsa autokolarissa. Mies kertoi heti tapahtuneen jälkeen ajatelleensa, että kunpa olisi vaimon eläessä keskittynyt enemmän ilon hetkiin. Hän sanoi, ettei ilon torjuminen vähennä kipua, jota hän nyt tuntee.

Kun kuuntelin tuota, ajattelin omaa tilannettani. Olen todella onnellinen tämänhetkisestä tilanteesta ja iloitsen siitä ääneen. Jos joskus jokin menisi mönkään, ei senhetkisiä ikäviä tunteita vähennä tai poista se, jos hyvinä hetkinä on estellyt ilon ja onnen tunteita pelon vuoksi. Mieluummin nautin ja iloitsen silloin, kun aihetta on. Suurten tunteiden ihmisenä iloitsen isosti. Ikävämpiä asioita ajattelen vasta, kun ne ovat totta. Eikä tämä tarkoita, että sulkisin negatiiviset asiat pois. Ne voi tiedostaa, mutta niiden aktiivisen miettimisen voi jättää. Eiväthän ne ole edes tällä hetkellä totta. Etukäteen murehtimalla vain kuormittaa ja sairastuttaa itsensä. Ja silloin unohtuu se tärkein: läsnäolo, tästä hetkestä nauttiminen.

Eräs asiakas usein muistuttaa, että ”muista pitää jalat maassa” samalla, kun hän innolla keskustelee kanssani Ilostu Oy:n kasvuun liittyvistä asioista. Minuun sopii jalat maassa, pää pilvissä -kuvaus. Tekemisissäni on selkeä päämäärä, olen rehellinen itselleni ja noudatan kaikessa tekemisessäni minulle tärkeitä arvoja. Teen asioita sydämellä ja silti otan eri näkökulmat huomioon ja puntaroin vaihtoehtoja päätöksenteossa. Silti unelmoin isosti, haluan rikkoa rajoja ja luoda jotakin uutta.

Tällä hetkellä elämä on ihanaa. Ei elämä tietenkään ole joka päivä ruusuilla tanssimista, mutta eikö juuri sen takia ihanista hetkistä pitäisi nauttia 110 %:sesti? Olen potenut myös monia ”harmaita” päiviä ja odottanut, missä ne luonteeseeni kuuluvat piirteet, inspiraatio ja ideat oikein luuraavat. Nykyisin, kun osaan jo lukea omia fiiliksieni vaihteluja, nuo tylsemmätkin päivät on helpompi ottaa vastaan sellaisenaan. Eihän mikään tuntuisi yhtään miltään, jos kaikki olisi aina vain superihanaa, upeaa ja mahtavaa. Kyllä se alhaisemman vireystason vaihe taas jossain vaiheessa tulee ja sitten aloitetaan taas kipuamaan huippua kohden, niin kuin aina ennenkin on tehty. Huipulla saa sitten taas tuulettaa. Ja nyt ajattelin tuuletella niin kauan, kun tätä intoa ja inspiraatiota riittää!

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa. 💚
Jos Oprahin podcast kiinnostaa, se löytyy täältä.

Viikonlopputerkuin

Iida

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp