fbpx

Ilostu Oy täytti neljä vuotta!🎈

23.11.2020 Ilostu Oy täytti neljä vuotta! Neljä vuotta tuntuu pitkältä ja samaan aikaan todella lyhyeltä ajalta. Innostus oli valtava jo perustamishetkellä marraskuussa 2016, mutta matkan varrella into, motivaatio ja tavoitteet ovat vain kasvaneet!

Vauhdikas ja muuttuva arki – joka viikko kuin uusi ihminen

Henkilökohtaisella tasolla tuntuu, etten ole koskaan sama ihminen enää seuraavalla viikolla, kun viikon aikana on tapahtunut niin paljon asioita. Välillä tämä saattaa tuntua melko kuormittavalta, mutta pääsääntöisesti vaihtelevuus ja monipuolisuus sopii uteliaalle, innostuvalle ja muutoksiin sopeutuvalle luonteelleni oikein hyvin. Rakastan muutoksia, isoja unelmia, ideointia, uusia innovaatioita ja ihmisten auttamista. Voin siis tämän pohjalta sanoa, että elän juuri nyt unelmaelämääni.

Paljon on muuttunut vuoden 2016 lopusta

Muistan vielä vuoden 2016 lopun hyvin tarkasti. Yhtenä aamuna istuin keittiössä pöydän ääressä, läppäri edessäni ja kahvikuppi kädessä miettien, mitä ihmettä sitä tekisi. Mistä aloitan? Ketä kontaktoin? Mitä teen? Edes asiakkaita ei aivan heti perustamisen jälkeen ollut. Silloin ajattelin, että tämän hetken haluan muistaa. Haluan muistaa ajan, kun tuijotan tyhjää sähköpostiani tietäen, ettei minusta vielä tiedä kukaan, eikä siksi kukaan voi lähettää minulle sähköpostia. Lupasin itselleni silloin, etten koskaan tulevaisuudessa sano, että minulla on kiire tai harmittele täysiä työpäiviä, vaan tunnen kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä minulla on! Ja juuri nyt nautin hyvin paljon aivan täydestä kalenteristani, jossa väljemmät päivät koittavat vasta juuri ennen joulua. Neljän vuoden takaista aikaa on ihana muistella, sillä senhetkisiä ajatuksia vertaamalla nykyhetkeen konkretisoituu kaikki se, mitä minä ja me olemme tämän neljän vuoden aikana saaneet aikaan – aivan valtavasti asioita, suhteellisen lyhyessä ajassa ja vieläpä rajallisilla resursseilla! Jollain tavalla hullulta, että Ilostu Oy täytti neljä vuotta!

Toimisto muutti lokakuussa Opastinsillalla samassa talossa suurempiin tiloihin

Lokakuun alussa Ilostu Oy muutti suurempiin toimitiloihin. Ensimmäisestä toimistostamme Pohjois-Haagan Ilkantieltä siirryimme tuplasti suurempaan toimitilaan Pasilan Opastinsillalle tammikuussa 2020. Pasilan Opastinsillan toimistosta siirryimme lokakuun alussa 15 kertaa aikaisempaa suurempaan tilaan! Nyt meillä on ihan valtavasti tilaa. Toimistollamme on syksyn ajan häärinyt suurena apuna ja ilona oma Paappani, joka myös kaikkien Ilostu-Paappana tunnetaan. Paappa on maalannut toimistomme seinät – tämä työ osoittautui paljon enemmän aikaa vieväksi kuin mitä olimme kuvitelleet! Paappa vietti useamman viikon aikana monia kokonaisia päiviä maalauspuuhissa. Kuvittelimme itse ensin, että toimisto on maalattu yhden tai kahden viikonlopun jälkeen. No, onneksi meillä on Paappa!

Ensimmäisen Ilostu-toimiston avain
Ihan ensimmäisen, Pohjois-Haagan toimistomme avain
Uusi toimisto Pasilassa tammikuu 2020
Pasilaan muuton jälkeen maalausta tammikuussa 2020

Ammatillinen vahva ote työssä

Vielä reilu vuosi sitten toivoin paljon vahvempaa ammatillista otetta kentällä tehtävään työhön. Konseptimme vaikutti jo silloin erittäin toimivalta ja toi sekä asiakkaalle, yhteiskunnalle että läheiselle hyötyjä, jotka ovat tämän vuoden aikana osoittautuneet kuviteltuakin suuremmiksi. Toimintamme alkoi vahvistua 2019 kesästä alkaen, mutta se näkyi konkreettisesti asiakastyössä syksystä 2019 lähtien. Sen jälkeen toimintaamme on kehitetty jatkuvasti, koko ajan suuremmilla resursseilla.

Orgaanista kasvua maltillisella tahdilla, jotta pohjasta tulee vahva

Nyt olemme jo hyvin pitkälti sellainen yritys, mitä haluamme olla. Tiedämme, että voimme koko ajan kehittää toimintaamme – kuten pitääkin – mutta tiedämme kuitenkin olevamme vahva toimija. Yrityksen rakenteet ja pohja kaikelle toiminnalle on rakennettu rauhassa ja toimintaa on kasvatettu maltillisesti ja orgaanisesti. Usein yrityksiä rakennetaan toisinpäin – keksitään palvelu, testataan ja sen jälkeen lähdetään vauhdilla kasvattamaan toimintaa, usein sijoittajien avustuksella. Tässä meidän toimintamme erottuu monista, sillä Ilostu Oy ei ole start-up sanan varsinaisessa merkityksessä. Yritystä ei ole perustettu siksi, että se kasvatetaan nopeasti (sijoittajien avustuksella) ja myydään lopulta pois, vaan siksi, että alalla Suomessa ja ulkomailla tarvitaan valtavia rakenteellisia ja toiminnallisia muutoksia, jotta voimme taata maailmanlaajuisesti arvokkaan ikääntymisen suurille ikääntyville sukupolville. Tietysti taustalla on myös vahva halu luoda uutta, keksiä innovaatioita, vaikuttaa, saada aikaan muutosta ja nähdä kaiken tämän positiivinen vaikutus!

Ilostu Oy täytti neljä vuotta

Missiona terve, hyvinvoiva ja elämäniloinen seniori

Ilostu Oy:n visio on olla maailman paras senioripalveluntuottaja, ja vaikka se suurelta kuulostaa ja sitä onkin, se on kuitenkin puhtaasti se, mihin meidän koko tiimimme on sitoutunut. Missiomme on terve, hyvinvoiva ja elämäniloinen seniori. Voin sanoa, että tämä kaikki näkyy normaalissa arjessamme hyvin vahvasti, samoin kuin yrityksemme arvot – ilo, aktiivisuus ja innovatiivisuus. Yrityskulttuurimme on vahvistunut kaikkien näiden vuosien aikana todella vahvaksi. Olen ymmärtänyt, että kaikki se aika, jonka olemme käyttäneet keskusteluihin ilostuttajien ja toimistolla töitä tekevien palvelun mahdollistajien kanssa, on ollut yrityskulttuurin luomista. Yrityskulttuuri on paljon laajempi asia kuin listatut yrityksen säännöt tai työntekijän perehdyttäminen. Se on tapa, jolla olemme yhdessä. Tapa, jolla työskentelemme, puhumme toisillemme, viestimme. Asiakkaille yrityksen vahva yrityskulttuuri näyttäytyy laadukkaana kotona tuotettavana palveluna, nopeana ja joustavana asiakaspalveluna sekä sujuvana viestintänä.

Yrityskulttuuri suoraan sydämestä

En tajunnut vielä alkuvuodesta, että se mitä tein hyvin suuren osan työajastani, oli yrityskulttuurin luomista. Usein omat tehtävälistalla olleet työt jäivät kulttuurin vahvistamiseen liittyvien tehtävien vuoksi iltaan ja työpäivät venyivät, mutta olen onnellinen, että olen toiminut niin kuin sydämessäni jo silloin koin oikeaksi. Se tuottaa nyt valtavasti positiivisia asioita. Meillä on upea tiimi, josta olen ylpeä. Tiimipalavereissamme vallitsee ihana tunnelma, johon voisi jäädä pitkäksikin aikaa. Ilostuttajien kanssa on hedelmällistä käydä toiminnan kehittämisestä keskusteluja ja on ilo kuulla, millaisia työpäiviä ja asiakaskohtaamisia heillä on ollut. Saamamme asiakaspalautteet asiakkailta ja läheisiltä lämmittävät ja ilostuttavat. Olen valtavan kiitollinen tästä tilanteesta, missä tällä hetkellä olemme, vaikka samalla tahtotila on vahvasti tulevaisuuden tavoitteiden toteuttamisessa.

Ilostu Oy täytti neljä vuotta

Kohti vuotta 2021

Ilostu Oy:n syntymäpäivä ajoittuu mukavasti kalenterivuoden loppuun, jolloin on mukava katsella hetki taaksepäin ennen kuin siirrytään kokonaan uuteen vuoteen. Tällä hetkellä meillä on paljon asioita kehityksen alla, enkä malta odottaa, että pääsette näkemään ja kuulemaan niistä enemmän!

Oikein rauhallista ja rakkaudellista joulun odotusta jokaiselle! Toivotaan paljon onnea ja iloa vuodelle 2021, jota hyvin todennäköisesti meistä suurin osa odottaa jo kovasti!

Mitähän saan kirjoittaa vuoden päästä vuoden 2021 tapahtumista!? Sitä jään itsekin jännityksellä odottamaan.

 

Iida

Ilostu Oy:n perustaja & toimitusjohtaja

 

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp