fbpx

Kun jokainen päivä on yhtä arvokas

Kun uusi viikko alkaa, olen innoissani. Maanantai ei ole mörkö, eivätkä viikonpäivät määritä olotilaani. En odota, että perjantai tulisi, jotta pääsisin aloittamaan viikonlopun vieton ja nauttimaan elämästä. Minulle ei oikeastaan ole väliä mikä viikonpäivä on. Elän ja hengitän sitä mitä teen, olinpa sitten kotona, asiakkaan luona tai tapaamisessa. Minulla on vahva visio siitä, mihin toiminnallani tähtään ja miten tätä työtä haluan tehdä. Se vahva palo ja usko tekemiseen tulee jostakin syvältä sisältä, pakottamatta.

On helppo tehdä jotakin, minkä tuntee niin omakseen, ettei sitä tehdessä tarvitse katsoa kalenteria tai kelloa. Tänään herätessäni tunsin iloa siitä, että on maanantai. En oikeastaan ole koskaan elänyt antamalla hirveästi arvoa sille, mikä päivä on, mutta toki 8-16 -työ rytmitti työviikkoja aivan eri tavalla kuin nykyinen yrittäjän arki. Näen maanantait mahdollisuuksina. En ahdistu alkaneesta uudesta viikosta ja siksi joskus, kun olen etsinyt Ilostu Oy:n Instagramiin ja Facebookiin maanantaihin liittyviä aforismeja, tajuan, etten pysty allekirjoittamaan niistä mitään. Miksi maanantain tarvitsisi olla huono päivä?

Olen niin kiitollinen, että saan tehdä tätä työtä. Työtä, jota rakastan. Monesti jutellessani ihmisten kanssa tajuan, että edelleen yleinen käsitys yrittäjyydestä on melko negatiivinen. Tai ei negatiivinen siinä mielessä, että ihmiset ajattelisivat, että itse yrittäjyydessä olisi välttämättä mitään vikaa. Pelko on se, mikä yrittäjyydestä puhuttaessa varjostaa keskustelua. Pelko, epävarmuus ja mahdollinen epäonnistuminen. Kerta kerran jälkeen minulle tulee yllätyksenä, että niin monet ajattelevat näin. Olen itse ihan erilaisissa tunnelmissa ja ajatuksissa, ja siksi aina unohdan sen. Toki on eri asia lähteä yrittäjäksi suoraan koulun penkiltä kuin hyväpalkkaisesta työstä.

Luotan elämään ja siihen, että kaikki aina lopulta järjestyy – kävipä kuinka tahansa. Onhan niin tapahtunut aina ennenkin. Ja miksi murehtia kaksi kertaa, kun vähintään se toinen, ellei molemmat, ovat turhaa mielialan laskemista? Monien kuulee sanovan, että pessimisti ei pety, mutta toisaalta mitä kaikkea pessimistiltä jää kokematta? Minä haluan iloita elämästä sellaisena kuin se on ja unelmoida suuria. Sellaisia, joiden ajatteleminen saa ihon kananlihalle ja kylmät väreet valahtamaan läpi kehon.

Mieliala vaikuttaa meihin erittäin kokonaisvaltaisesti. Se voi sairastuttaa, se voi parantaa. Jos pessimisti varautuu aina epäonnistumiseen, siinähän tavallaan luovuttaa jo ennen kuin on edes yrittänyt tarpeeksi. Mitä isompia unelmia asettaa, sitä suurempia unelmia voi toteutua. Siksi unelmien kuuluukin olla korkealla, ehkä jopa niin korkealla, että naapurisi naurahtaisi, jos kuulisi omasi. Ellei hän sitten ole kanssasi samalla aaltopituudella ja innostu vastavuoroisesti kertomaan omista unelmistaan!

Sehän on ihaninta: unelmoida ja visualisoida tulevaisuutta. Mietiskellä ihania ja mukavia, hyvää oloa tuottavia asioita. Sillä ei ole väliä, mitkä unelmista toteutuvat, mutta ainakin jokaisessa päivässä on elämisen makua. Joka päivä jokainen meistä voi tehdä jotakin, edes jotain pientä, omien unelmiensa eteen.

Ihanaa maanantaita! ☀️

💚 Iida

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp