fbpx

Kurkistus senioripalveluihin

Ilostu Oy:n palveluita tilatessaan seniori tai hänen omaisensa tilaa seniorin kotiin kokonaisvaltaista apua. Kun palvelusopimus ja -suunnitelma tehdään yhdessä asiakkaan kanssa, hän voi olla varma, että hän saa juuri omiin tarpeisiinsa kohdistuvaa palvelua. Jokaisella on erinäköinen elämä, joten palvelunkin täytyy olla monipuolista.

Kun sopimukset on tehty, palvelu voi alkaa. Tapaamisten määrän ja keston voi asiakas päättää itse. Tapaamiset sovimme asiakkaan kanssa aina kuukaudeksi eteenpäin. Elämässä vain muutos on pysyvää ja siksi tapaamisia sopiessamme huomioimme eri elämäntilanteet ja asiakkaan omat aikataulut. Ilostu Oy tarjoaa palvelupaketteja, jolloin kuukausittainen tuntimäärä voi olla 5, 10, 15 tai 20 tuntia palvelua/kuukausi. Myös pienempi tai suurempi tuntimäärä palvelua onnistuu. Yleensä tapaaminen kestää 2 – 2,5 tuntia kerrallaan, mutta on asiakkaita, joiden luona saatan viettää neljä tai kuusikin tuntia kerrallaan. Kaikki riippuu asiakkaan toiveista.

Eräs asiakkaani antoi minulle oksan punaisena kukkivasta kiinanruusustaan, jotta voin kasvattaa kotiimme samanlaisen.🌹

Valmiiksi ei tarvitse päättää, mitä milläkin tapaamiskerralla tehdään. Joskus asiakkaani tietävät tarkasti, mihin asioihin kaipaavat apua tai siivousta, toisinaan asiakkaani kaipaa minulta vahvistusta ajatukselleen lähteä yhdessä esimerkiksi ulos kävelylle tai kauppaan. Joskus tapaamisten sisältö voi olla ennalta sovittu, kuten esimerkiksi silloin, kun kyseessä on lääkärikäynnille saattoavuksi lähteminen tai housujen ompelijalle vieminen. Pääsääntöisesti kuitenkin päivän ohjelma hahmottuu sen jälkeen, kun olen saapunut asiakkaan kotiin ja olemme ehtineet vaihtaa kuulumiset.

Kun olen alkanut tuntea asiakkaitani paremmin, tiedän millaisia asioita kukin arvostaa ja minulta toivoo ja odottaa. Eräs toivoo, että minä olen se aktiivinen, joka ehdottaa, mitä tekisimme ja missä järjestyksessä. Hän on sanonut, että oma päätöksenteko on ajan myötä vaikeutunut ja hän tarvitsee jonkun, jolla on aloitekykyä. Hän usein osallistuu itsekin tekemiseen, mutta on sanonut, ettei yksin saisi aikaiseksi. Toisen asiakkaan luona voin aistia hänen tarpeensa juttuseuralle. Hänen prioriteettilistallaan tärkeintä ei ole se, että huusholli tulee siivottua lattiasta kattoon vaan se, että istumme alas ja juttelemme. Kahvittelemme, muistelemme vanhoja ja suunnittelemme välillä myös tulevien tapaamisten sisältöä. Hän olisi innostunut kokeilemaan tablettia ja olemme puhuneet sellaisen hankkimisesta useaan kertaan. Hänellä olisi paljon asioita, joita hän haluaisi tehdä.

Yritän työssäni kannustaa asiakkaitani tekemään niitä asioita, jotka ovat heille tärkeitä. He saattavat aivan yhtäkkiä kertoa, että haluavat mennä kenkäostoksille tai vaikkapa ulos meren rannalle istuskelemaan, mutta hetken päästä tullakin siihen tulokseen, että ei nyt kannatakaan ja onko siellä ulkonakaan nyt niin hyvä sää. Olemme kuitenkin usein lähteneet hoitamaan asioita tai ulos kävelylle, vaikka empivä mieli yrittikin nostaa päätään. Ja sen jälkeen kyllä päivitellään useaan kertaan, miten mahtavaa oli.

Lähteminen voi olla monelle vaikeaa. Kun käveleminen ei ole enää niin ripeää – eikä aina kivutontakaan – yksin lähteminen voi tuntua haasteelliselta. Takkia voi olla vaikea saada päälle ja nappeja kiinni, mikäli käsien voimat ovat vähentyneet. Monet saattavat kaivata tukea ajatukselleen lähteä ulos kävelylle tai kahvilaan. Liian helposti tingitään niistä pienistä asioista, jotka tuovat paljon iloa. En tiedä, onko se tietylle sukupolvelle tyypillistä ajattelua vai onko yhteiskunnalla vaikutusta tällaiseen ajattelutapaan. Ikäihmisten pitää uskaltaa olla itsekkäämpiä ja vaatia asioita. Tyytyminen ei tuota elämäniloa ja me olemme syntyneet tänne maailmaan, jotta voisimme rakastaa elämäämme.

Yksi asia on varma: yhdessä kaikki on helpompaa kuin yksin.

💚 Iida

Lue lisää www.ilostu.fi/senioripalvelut

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp