fbpx

Laura esittäytyy

Heippa kaikille!

Olen Laura, 26-vuotias elämäniloinen nuori nainen. Kasvoin viisihenkisessä perheessä omakotitalossa maalaismaisemissa Porissa. Peruskoulun ja lukion jälkeen oli aika lähteä kohti isompia ympyröitä ja jättää oma kotikaupunki taakse. Olin haaveillut jo pidempään Helsinkiin muutosta ja vuonna 2011 se kävi toteen. Heti alkuvuodesta aloitin työt Korkeasaaren kahviloissa. Kahvilatyöt turistikohteessa antoivat minulle aimoannoksen kokemusta hektisestä työympäristöstä ja asiakaslähtöisestä työstä. Korkeasaaressa tutustuin ja ystävystyin myös Ilostu Oy:n perustajan, Iidan, kanssa. Syksyllä 2012 kaipasin uusia haasteita ja päätin aloittaa yo-merkonomin opinnot rahoituslinjalla. Merkonomin papereiden lisäksi koulusta jäi käteen kaksi ihanaa ystävää ja työpaikka pankissa, jossa viihdyin yhtäjaksoisesti reilun vuoden ja useampana kesänä kausityöntekijänä. Tammikuussa 2015 aloitin ammattikorkeakouluopinnot Haaga-Heliassa johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmassa.

Kun valmistuminen Haaga-Heliasta alkoi lähestyä, mietin pääni puhki, millaista työtä haluan tehdä. Haenko koulutustani vastaavaa toimistotyötä vai jotain ihan muuta? Minulle oli ehtinyt kertyä kokemusta erilaisista työtehtävistä ja -paikoista, mutta mistään ei ollut jäänyt sellaista oloa, että tämä on nyt se ”mun juttu”. Joka paikasta on kuitenkin jäänyt käteen oppeja ja kokemuksia, niin hyvässä kuin pahassa. Ne rikastuttavat elämää.

Olin saanut jo usean kuukauden ajan seurailla sivusta Iidan aloittamaa polkua yrittäjänä ja senioreiden ilostuttajana. Jo aiemmin Iidan puhuessa yritysideastaan, minulla oli sellainen olo, että tuo voisi olla mukavaa hommaa. Minäkin haluan levittää iloa ympärilleni! Tein viime kesänä lopputyöni Ilostu Oy:lle ja sinä aikana tunne vahvistui, että tähän kelkkaan haluan lähteä. Valmistuin Haaga-Heliasta HSO-tradenomiksi viime vuoden lokakuussa ja marraskuussa aloitin työt Ilostu Oy:ssä.

Ilostu Oy:ssä pääsen kehittämään itseäni ja käyttämään omia vahvuuksiani. Minusta on palkitsevaa olla avuksi toisille ihmisille. Pidän siitä, että työni on monipuolista ja vaihtelevaa. Työssäni on tärkeää kohdata jokainen ihminen yksilönä ja olla koko ajan läsnä hetkessä. Kuunteleminen on tärkeä osa työtäni.  Nautin myös siitä, että pääsen vaikuttamaan ja näkemään, kuinka yritys kasvaa ja kehittyy koko ajan. Opin myös työssäni paljon – niin asiakkailta, Iidalta kuin itseltänikin.

Vapaa-ajallani nautin liikkumisesta. Juoksu ja jooga ovat olleet jo pitkän aikaa tärkeä osa arkeani. Viime vuonna hurahdin myös hiihtämiseen. Nautin uusien lajien kokeilemisesta ja urheilun tuomasta hyvästä olosta. Urheilu on parasta lääkettä stressiin. Vuonna 2016 osallistuin ensimmäistä kertaa juoksukilpailuun poikaystäväni innoittamana. Innostuin siitä niin paljon, että takana on nyt useampia juoksutapahtumia ja kaksi maratonia!  Vaikka en ole mielestäni kovinkaan kilpailuhenkinen ihminen, niin oman itsensä haastaminen antaa paljon.

Elämässä on hyvä olla tavoitteita, joita kohti tähdätä. Tätä toivon myös työelämältä. Haluan kehittää itseäni ja ottaa aina askeleita eteenpäin.

Olen saanut työskennellä Ilostu Oy:ssä nyt kolmisen kuukautta ja olen nauttinut joka hetkestä. On palkitsevaa olla iloksi apua tarvitseville senioreille. Se ilahduttaa itseäkin!  Erilaisten ihmisten tapaaminen ja heidän tarinoidensa kuunteleminen on mukavaa ja kiehtovaa. Maailma on muuttunut pienessä ajassa paljon ja siinä riittää ihmettelemistä. Seniorit ovat ihania ihmisiä, joiden kanssa on mukavaa vaihtaa näkemyksiä ja kokemuksia elämästä.

Olen tyytyväinen, että lähdin mukaan Ilostu Oy:n kelkkaan katsomaan, mitä uuden yrityksen pyörittäminen ja kehittäminen on. Nyt uuden vuoden ja uuden kevään korvalla mieli on korkealla ja usko omaan tekemiseen vahva. Toivon, että kaikki voivat tuntea samanlaisia tunteita ja ajatuksia omassa työssään.

Iloisin mielin,

Laura

 

 

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp