fbpx

Meille on nyt palkattu ensimmäinen työntekijä!

Tässä on ollut niin kova tohina päällä, että pääsen vasta nyt esittelemään Lauran, Ilostu Oy:n ensimmäisen työntekijän! Muistan vieläkin elävästi, kun ennen yrityksen perustamista laitoin Lauralle viestin, että voisin nähdä hänet tekemässä tällaista tärkeää ja ihmisläheistä työtä kanssani, ja että mielelläni palkkaan hänet tulevaisuudessa töihin, jos se vain suinkin on mahdollista. Laura oli tuolloin otettu noista sanoista. Keskustelimme hetken asiasta ja sitten se jäi hautumaan. Vaikka silloin tarkoitin mitä sanoin, kukapa olisi oikeasti uskonut, että aikataulut menevät meidän molempien elämässä niin täydellisesti, että Laura valmistuu ammattikorkeakoulusta juuri silloin, kun minä olen jo niin suuressa avun tarpeessa, että työntekijän palkkaaminen on aiheellista. Ja eihän tämä nyt aivan puskista nytkään tullut, sillä Laura työsti viimeisiä koulutehtäviään Ilostu Oy:stä ja olimme kesän 2017 aikana alkaneet jo ihan tosissaan puhua asiasta.

Kaikki on mennyt täydellisesti. Olen ollut niin tyytyväinen ja iloinen saadessani palkata Lauran Ilostu Oy:n ensimmäiseksi työntekijäksi, että parempaa alkua työntekijöiden palkkaamiselle en olisi voinut toivoa. Olen saanut asiakkailta soittoja Lauran käynnin jälkeen ja he ovat kiitelleet, että onpa siinä ystävällinen, herttainen ja mukava nuori nainen, joka tekee hommansa hyvin! Siivousjälkeä on kehuttu ja erään pariskunnan mies sanoi iloisena, että kaikki keittokirjatkin olivat siistissä rivissä pölyttömässä keittiössä!

Juuri eniten minua on jännittänyt se, miten asiakkaani ottavat sen, että palkkaan työntekijän. Että en enää käykään itse joka paikassa. Palvelu on pysynyt vielä tähän asti niin tuttavallisena ja läheisenä. Kaikki materiaalini esitteissä ja kotisivuilla ovat olleet sidoksissa minuun (ja ovat edelleen, olenkin päivittämässä kotisivujen ja esitteiden sisältöä lähiaikoina). Olen ollut ainoa, joka asiakkaideni luona on käynyt ja samalla olen pystynyt vastaamaan heille kaikkiin heidän kysymyksiinsä, sillä olenhan ollut kaikesta yksin vastuussa. Kaikki on ollut siinä mielessä helppoa ja joustavaa.

Pari viimeistä viikkoa ovat olleet jatkuvaa epämukavuusalueella olemista (mikä on erittäin opettavaista!), sillä olen siirtänyt osan asiakkaistani Lauralle. Jännitin ihan kamalasti jokaista asiakaskohtaamista, jossa asiakkaalle asiaa pohjustin. Kaikki jännittäminen osoittautui aivan turhaksi, sillä vastaanotto oli aivan toista, kuin mitä olin osannut odottaa. Asiakkaani ovat olleet ennemminkin innoissaan siitä, että minä olen saanut kehitettyä Ilostu Oy:n toiminnan siihen pisteeseen, että minun on mahdollista palkata työntekijä! Minulla on aivan ihania asiakkaita! Monet heistä suloisesti huolehtivat siitä, että minä jaksan, enkä väsytä itseäni yrittäjänä liikaa.

Voin kyllä aivan vilpittömästi sanoa, että seniorit ovat täydellinen asiakaskohderyhmä. He ovat aitoja, viisaita, kokeneita, huolehtivaisia, ymmärtäväisiä, kiitollisia ja keskusteluissa aina 100 %:sesti läsnä. Nämä ovat olleet myös syitä sille, miksi minusta on ollut kovin vaikeaa luopua monista asiakkaistani. Niistä, jotka olen oppinut tuntemaan ja joiden kotona olen oppinut toimimaan heidän toivomallaan tavalla. Niistä, joiden kanssa keskustellessa ei aina tarvittu edes sanoja, kun elekieli paljasti puolet ja helpotti yhdessä tekemistä ja kommunikointia. Kaikki on ollut tuttua, mukavaa ja arvokasta. Molemmille.

Valitettavasti ja onneksi yrittäjyyteen kuuluu toiminnan kehittäminen ja eteenpäin vieminen. Sanoin valitettavasti siitä syystä, että se tarkoittaa tietyistä ihmisistä ja asioista luopumista. Onneksi siksi, että uudet asiat ovat todella jännittäviä ja innostavia. Kaikkihan tietävät, että uudet ovet eivät voi aueta, elleivät jotkut ensin sulkeudu. Täytyy kehittyä ja kehittää, täytyy mennä eteenpäin ja uskaltaa. Juuri tuo kehittämisen palo ajaa minua eteenpäin. Elän innostuksesta ja inspiraatiosta!

Laura aloitti työt 21.11. ja kaikki on sujunut erittäin hyvin. Lauralla on nyt omat asiakkaat ja hän työskentelee suurimmaksi osin ilostuttajana asiakaskäyntejä tehden. Jo nyt hän tekee osittain hallinnollisia tehtäviä ja markkinointia kanssani, mutta tulevaisuudessa työnkuva muuttuu nykyistä enemmän hallinnon puolelle erilaisiin tehtäviin. Pidän Laurasta työntekijänä siksi, että pystyn luottamaan häneen täysin. Hänellä on hyviä ideoita ja fiksuja ajatuksia. Hän osaa ajatella asioita monelta kannalta ja osaa myös perustella kommenttinsa sekä antaa parannusehdotuksia. Hän tietää mitä maailmassa tapahtuu ja on aina ajan hermoilla. Laura uskoo siihen, mitä olen lähtenyt luomaan ja jakaa samat arvot ja ajatukset Ilostu Oy:n toiminnasta ja kehittämisestä. Koen myös tärkeänä sen, että hän kannustaa ja tsemppaa minua hetkinä, jolloin tarvitsen sitä ja uskoo isoimpiin unelmiini. On ihanaa saada vihdoin joku, jonka kanssa pääsen jakamaan ajatuksia töistä. Olen alkanut rakentaa omaa tiimiäni. 💚

Laura on pitkäaikainen ystäväni. Tapasimme keväällä 2011 Korkeasaaren kahvilatyöntekijöiden perehdytyksessä, kun Laura tuli kysymään, onko minulla 12.4. ensimmäinen kahvilavuoro. Hänellä oli sama vuoro ja hän oli silloin perehdyttämässä minua työhön. Pari kesää vietimme työkavereina ja vapaa-ajalla ystävinä. Toisen tunteminen myös työyhteisössä on helpottanut valintaani ottaa Laura työntekijäksi, vaikka hän on myös hyvä ystäväni. Lauran kanssa on helppo toimia ja mutkatonta puhua asioista, joista jonkun toisen ystävän kanssa tässä asetelmassa voisi olla hankalampi keskustella. Kaikki välillämme on avointa ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Tämä matka kehittää ja opettaa paljon meille molemmille. Haluan olla hyvä työnantaja ja siinä Laura on minun ensimmäinen opettajani. Lauran kanssa pääsemme kehittämään Ilostu Oy:n toimintaa yhdessä eteenpäin.

Olen niin onnellinen työntekijän palkkaamisesta ja hihitellyt, kuinka hassulta on tuntunut, että Ilostu Oy palvelee asiakkaitaan myös silloin, kun minä teen kotitoimistossani töitä. Enää ei ole vain minä, nyt Ilostu Oy on ME. 💚

Iloista viikonloppua,

💚 Iida

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp