fbpx

Tarinani

Iloa jo vuodesta 2016!

Olen Iida, 31, iloinen ja positiivinen nuori nainen, joka halusi luoda jotain uutta. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Lapualta. Valmistuttuani lukiosta keväällä 2011 suuntasin määrätietoisesti isommille vesille muuttaen Helsinkiin ja aloitin kesätyöt Korkeasaaren kahviloissa. Syksyllä minua odotti avoimessa yliopistossa kasvatustieteen ja psykologian perusopinnot, joiden parissa vietin seuraavan vuoden. Halusin silloin psykologiksi. Elämä kuitenkin kuljetti, ja onneksi niin. Aloitin syksyllä 2012 taloushallinnon yo-merkonomin opinnot ja tajusin jotakin – haluan perustaa yrityksen!

Idea syntyi, kun rouvaseurue kippisti samppanjalla

Vuonna 2013 katselin kahvilassa rouvia, jotka kippistivät kuohuvalla. Mietin, kuinka moni haluaisi tehdä kuten he: pukeutua kauniisti, lähteä kaupungille ystävien kanssa ja tilata samppanjaa. Kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta. Yhden toimintakyky voi olla heikentynyt ja toisella ei välttämättä ole enää elossa olevia ystäviä. Nuoretkin kokevat yksinäisyyttä, mutta erityisen kipeää tekee ajatella, millaista on olla ikääntynyt ja yksin. Vihdoin olisi kaikki se aika tehdä kaikkea ihanaa, mutta…

Tuona hetkenä kahvilassa keksin sen: minä haluan levittää iloa, olla seurana ja auttaa senioreja! Liian usein yksinäisyys koetaan häpeäksi ja moni saattaa lykätä avun pyytämistä siihen asti, ettei enää yksinkertaisesti selviä kotona arjen askareista. Ennaltaehkäisy on avainasemassa tässäkin, ja kun uskaltaa olla rohkea ja vastaanottaa apua, voi saada itselleen useita lisävuosia itsenäiseen kotona asumiseen. Haluan, että seniorit tuntevat ylpeyttä, kun kertovat läheiselleen tai ystävälleen, että heillä käy ilostuttaja. Avun pyytäminen vaatii opettelua ja yhteiskunnallisella tasolla meidän pitäisi kannustaa senioreja ottamaan apua vastaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan monipuolisilla palveluilla ja tuotteilla.

Oikea polku yrittäjänä

Ideani on jalostunut vuodesta 2013 lähtien aina syksyyn 2016 asti, kun perustin Ilostu Oy:n. Janoan uuden oppimista ja rakastan luoda uutta sekä rikkoa vanhoja kaavoja. Merkonomiopintojen jälkeen suuntasin Haaga-Heliaan liiketalouden linjalle. Suuntauduin tietysti yrittäjyyteen – tulevaisuuden visioni oli selkeä.

Valmistuin liiketalouden tradenomiksi syksyllä 2016 ja heti sen jälkeen marraskuussa perustin Ilostu Oy:n. Olen opintojeni varrella ollut opintomatkalla Islannissa Reykjavikissa, tehnyt harjoittelun Australiassa Sydneyssä ja ollut yrittäjyyskurssilla Portugalissa Lissabonissa. Olen saanut mahdollisuuden työskennellä myös usean vuoden ajan ”ihan oikeissa” palkkatöissä vakuutusyhtiön talousosastolla ja oppinut sieltä myös sellaista, mitä voin nyt hyödyntää työssäni yrittäjänä.

Yrittäjäksi ryhtyminen tuntui heti oikealta. Tekemisen palo on suuri ja senioripalvelualalla on paljon parannettavaa ja kehitettävää. Se motivoi minua joka päivä. On aivan parasta, kun saa luoda jotakin ihan uutta ja omaa, josta on iloa ja apua mahdollisimman monelle. Koko ajan mietin, miten voimme toimia mahdollisimman uudella ja innovatiivisella tavalla. Minulle on tärkeää myös luoda hyvä ja innostava työpaikka – tavoitteenamme onkin rakentaa sote-alan hyvinvoivin tiimi.

Ihmisläheisessä työssä parasta on ihmisen tyytyväinen ja iloinen hymy. Se, että joku sanoo kiitos ja kasvoista näkee, että hän tarkoittaa sitä. Pienestä pitäen olen rakastanut suunnitella, kirjoittaa, tehdä listoja, organisoida asioita, olla ja keskustella ihmisten kanssa. Vasta vanhemmalla iällä olen tajunnut, että kaikki nämä intohimoni ja lahjani yhdistyvät yrittäjyydessä. Siksi nyt kirjoitan tätä. Koska haluan tehdä jotakin uutta. Ja tehdä sen eri tavalla kuin ennen on tehty.

Uskon, että meillä tulee olemaan paljon ilon ja liikutuksen hetkiä, aitoa naurua ja onnen kyyneleitä.
Toivottavasti tapaamme.

Tervetuloa seuraamaan Ilostu Oy:n tarinaa sosiaalisen median kanavissamme. Jos et vielä ole tutustunut tiimiimme, nyt on hyvä hetki käydä kurkkaamassa energistä tiimiämme täältä sekä lukemassa blogiamme täällä.

💚 Iida

Ilostu Oy Mediassa

Lukaise meistä kirjoitettuja haastatteluja!

Lue Iltalehden haastattelu äitiyslomien kustannuksista täältä.
Lue Talouselämän haastattelu senioripalvelujen kehittämisestä täältä.
Katso Huomenta Suomi Extran haastattelu täältä.
Lue Helsingin Uutisten haastattelu ennakoivan työn merkityksestä täältä.
Lue HS Paikalliset -lehden tekemä artikkeli Ilostu Oy:n palveluista täältä.

Tutustu myös muihin mediassa esillä olleisiin artikkeleihin ja juttuihin täällä.

Oma-aika lehden artikkeli Ilostu Oy:stä
Iida aamun uutisissa