fbpx

Miksi seniorien parissa on ihanaa työskennellä?

Välillä tuntuu uskomattomalta, että saan tehdä haluamaani työtä ja työllistää sillä itseni. Saan kehittää oman yritykseni toimintaa ja luoda iloisia ja monipuolisia palveluja seniorien avuksi. Milloinkaan ei tarvitse pysähtyä, vaan jatkuvasti saa kehittää uutta. Siitä minä tykkään! Monesti asiakkaideni luona mietin, miten arvokkaan asian äärellä olen. Sen lisäksi, että saan tuottaa hyvää mieltä ja auttaa, minusta tuntuu, että opin arvokkaita asioita asiakkailtani. Saatan saada hyödyllisiä käytännön vinkkejä elämään, kuulla miten joskus on tehty ja millaista aikoinaan on ollut. Pääsen tutustumaan ja keskustelemaan ihmisten kanssa, joilla on henkilökohtaisesti muistissa sota-ajat ja monet Suomen ja maailman muutokset. Ajattelin listata 10 parasta syytä, miksi seniorien parissa on niin mukavaa työskennellä!

  1. Hetkessä eläminen. Ei ole kiirettä, on vain tämä hetki. Seniorien kanssa ei tarvitse hätiköidä, vaan asiat tehdään huolellisesti yksi kerrallaan. Jos jotakin ei ehditä, se tehdään seuraavalla kerralla. Keskusteltaessa oikeasti katsotaan silmiin ja kuunnellaan, ei olla omissa maailmoissa tai tuijotella älypuhelinta.
  2. Luotettavuus. Asiakkaideni kanssa me emme soittele tai tekstaile, että vaihdetaanpa tämä sovittu tapaamisaika toiselle päivälle. Kun jotakin on sovittu, molemmat osapuolet luottavat, että siitä pidetään kiinni. Arvostan tällaista perinteistä sopimuksissa pysymistä ja luotettavuuden piirrettä erittäin paljon.
  3. Arvokkaita muistoja. Kuulen hienoja tarinoita, näen vanhoja kauniita valokuvia, retroesineitä ja design-huonekaluja sekä miesten pukujen paikkapaloja, joita vuosia sitten sai pukujen oston yhteydessä siltä varalta, että pukuun tulee reikiä. Aikaisemmin kaikkea ei aina heti korvattu uudella, vaan panostettiin siihen mitä oli ja korjattiin se, mikä meni rikki.
  4. Pala itsenäisen Suomen kehitystä. Tuntuu, että minulla on jonkinlainen ote Suomen historiaan asiakkaideni kautta. Sellainen on arvokasta, sillä asiakkaani ovat olleet henkilökohtaisesti kosketuksissa itsenäisen Suomen kehityksessä. Ajan kuluessa asiat, joista puhutaan, muuttuvat. Kun minä olen 80-vuotias, luultavasti puhumme lapsenlapsillemme siitä, miten me lapsuudessamme yhdistimme ison pöytätietokoneen modeemilla internettiin sen jälkeen, kun olimme saaneet vanhemmiltamme luvan mennä internetin ihmeelliseen maailmaan puoleksi tunniksi. Tulevia lapsenlapsiamme tuollaiset asiat varmasti naurattavat. Ties millaisia vempaimia 2070-luvulla on!
  5. Asioiden hoitaminen reippaasti. Asioita ei jäädä ihan hirveästi jahkailemaan. Jos jollakulla asiakkaistani on jokin hoidettava asia, asiasta otetaan selvää ja se hoidetaan. He eivät valittele, etteivät jaksa soittaa itselleen aikaa lääkäriin, vaan he tekevät sen. Valittamatta.
  6. Huolehtiminen. Kun saavun heidän luokseen, he pyytävät hengähtämään hetkeksi. Monesti vakuuttelen, että jaksan kyllä kuljettaa tavaroita varastoon, siirtää pöydän itse tai pestä kaikki ikkunat.
  7. Kehuminen ja kiitoksen ilmaisu. He kehuvat, jos paita on kaunis tai hiukset on kivasti laitettu ja he kiittävät avusta tarkoittaen sitä. Heidän silmistään näkee kiitollisuuden määrän ja sen myös tuntee.
  8. Rehellisyys. He voivat olla täysin rehellisiä. Kun ikävuosia on kertynyt tarpeeksi, ei ole enää tarpeen miellyttää ketään miellyttämisen ”pakosta”. Asiat voi sanoa suoraan ja voi olla täysin oma itsensä. Se on hienoa.
  9. Arvostus. Asioita ei pidetä itsestäänselvinä, vaan kaikkea arvostetaan.
  10. Käytännöllisyys, ekologisuus ja kierrättäminen. Näen, että senioreille on tärkeää, että pois laitettavat, vielä käyttökelpoiset, tavarat eivät joudu kaatopaikalle, vaan menevät uudelleen käyttöön ja korjattavissa olevat esineet/tavarat korjataan. Olen kuitenkin huomannut, että asiakkaani ovat valmiita karsimaan sellaisia tavaroita pois, jotka eivät heitä enää palvele. Pois heitettävät tavarat halutaan kuitenkin kierrättää mahdollisimman fiksusti.

💚 Iida

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp