fbpx

Mitä Ilostu Oy:lle kuuluu?

Syksy on jo hyvässä vauhdissa ja talvi kolkuttelee ovella. Vuosi sitten juhlin valmistujaisiani ja ensi kuussa Ilostu Oy:n perustamisesta tulee kuluneeksi vuosi! Ilostu Oy juhlii siis pian yksivuotissynttäreitä! Aika menee kovaa vauhtia eteenpäin. Asiakkaideni luona käsitys ajasta konkretisoituu ja mieli pysähtyy kaikkien ajatusten ääreltä nykyhetkeen. Usein tulee miettineeksi elämäänsä enemmän siitä näkökulmasta, millaista on itse joskus olla iäkäs. Jokainen päivä asiakkaideni kanssa muistuttaa, miten paljon jokaista hetkeä pitää arvostaa. Kaikki on katoavaista ja elämä menee jatkuvasti eteenpäin.

Kun aloitin yritystoimintani, mietin, miten luoda kotisivut tyhjästä ja saada sivut henkimään kaikkea sitä, mitä Ilostu Oy on. Pohdin myös asiakkaiden löytämistä. Mistä minä löydän heidät ja he minut?

Koko tämän vuoden ajan olen nauttinut matkasta täysillä – olen nauttinut niin ylä- kuin alamäistä, sillä jokainen hetki on pian pelkkä muisto. Olen ajatellut, että jos nyt jokin murehdituttaa tai jännittää, suhteutan tuon hetken tunteen isompaan kontekstiin. Jos aina odottaa sitä täydellistä hetkeä, saa odottaa loputtomiin. Jokainen hetki on omalla tavallaan täydellinen, eivätkä monet asiat tule koskaan täysin valmiiksi.

Keskeneräisyys täytyy pystyä hyväksymään ja samalla nauttimaan niistä kiireisenkin päivän ihanista asioista. Monesti jotakin asiaa jännittäessäni tai murehtiessani mietin, miltä kyseinen asia tuntuu minusta 10 vuoden päästä. Jos totean, että silloin luultavasti hymyilen asialle, pystyn heti suhtautumaan tilanteeseen paljon rennommin. Ja vielä mikään ei ole ollut niin vakavaa, ettenkö olisi sen todennut nostattavan hymyä huulille vuosien päästä. Minulla on kuitenkin vahva luotto siihen, että kaikki menee niin kuin lopulta on tarkoitus.

Myös murhe ja huoli asiakkaiden löytymisestä oli turha. Sille murheelle voin hymyillä jo nyt, alle vuosi myöhemmin. Minulla on aivan tajuttoman ihana asiakaskunta ja hämmästelen usein, miten olen voinut saada näin mahtavan oman ”porukan”. Asiakkaita on tullut säännöllisesti lisää, itse asiassa ensimmäisen asiakkaan jälkeen on ollut vain kaksi kuukautta, jolloin uusia asiakassuhteita ei ole solmittu. Kasvu on ollut tasaista ja sopivaa.

On ollut helppo kehittää toiminnalle raamit, kun on vielä pystynyt itse hoitaa kaikki yrityksen asiat yrityksen ainoana työntekijänä. Mielestäni täytyy itse toimia käytännön työssä työntekijänä, jos joskus haluaa johtaa laajempaa liiketoimintaa. Minulle on tärkeää, että tiedän perinpohjaisesti, millaista työ on, mitä mahdollisuuksia ja haasteita työssä kohtaa ja millaista on olla ilostuttajana toisen ihmisen kotona. Vain tietämällä tämän voi joskus olla ymmärtäväinen työnantaja.

Tällä hetkellä kalenterini täyttyy niin kovasti, että alan kaivata työvoimaa ja apukäsiä, jotta pystyn auttaa ja palvella yhä useampia senioreja. Olen unelmoinut työyhteisöstä ja mahdollisuudesta luoda ahkerille, päteville ja iloisille ihmisille työpaikkoja. Tämäkin hetki tässä ja nyt jännittää vähäsen, sillä työntekijän palkkaaminen on iso asia. Mutta toisaalta, tiedän 10 vuoden päästä hymyileväni muistolle ajasta, jolloin oli vain minä, Ilostu Oy ja kutkuttava tunne tulevasta.

Ihanaa loppusyksyä jokaiselle! 🍁

💚 Iida

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp