fbpx

Mitä joululahjaksi seniorille, jolla on jo kaikkea?

Nykypäivänä puhutaan paljon kestävästä kehityksestä ja ekologisuudesta, monet haluavat vähentää tavaran kulutusta ja antaa joululahjoina mieluummin elämyksiä ja lahjakortteja palveluihin. Monet läheiset varmasti pohtivat, mitä ostaa lahjaksi omalle rakkaalle seniorilleen.

Senioreilla yleensä on jo kaikkea, mitä he tarvitsevat. Monesti iäkkäämmät ihmiset haluavat alkaa karsia tavarapaljoutta sen sijaan, että hankkisivat kovasti mitään uutta, ellei se ole oikeasti perusteltua. Toki senioreillekin keksii monta hyvää ja käytännöllistä lahjaideaa, jos esimerkiksi uusille turvallisille tossuille, pyjamalle, talvikengille tai uudelle seinäkalenterille on tarvetta, tai omaa rakasta läheistään haluaa ilahduttaa jollakin elämyksellä.

läheiset sopivat usein kartoituskäynnin

Yhä enenevissä määrin seniorien läheiset ottavat meihin yhteyttä sopiakseen vanhempansa tai läheisensä kotiin kartoituskäynnin. Niinpä joulu voi olla hyvä aika yllättää omat vanhemmat tai isovanhemmat tarjoamalla lahjakortin myötä mahdollisesti ensimmäisen kosketuksen uudenlaisiin seniorin arkea sujuvoittaviin ja toimintakykyä tukeviin iloisiin senioripalveluihin.

Seniorin ei tarvitse olla huonossa kunnossa tai sairas, jotta palvelumme sopivat hänen arkeensa. Asiakaskuntamme on hyvin monipuolinen, aina n. 60-vuotiaasta reippaasti yli 90-vuotiaisiin. Palvelumme on erittäin asiakaslähtöistä, mikä tarkoittaa sitä, että räätälöimme palvelukokonaisuuden täysin asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan ja voimme palvelusuhteen alettua vielä päivittää sitä viimeiseen muotoonsa. Olemme vahvasti ennaltaehkäisyyn kannustava toimija – painotamme mieluummin ”liian” aikaiseen kuin liian myöhäiseen palvelun aloittamiseen.

APUA ja seuraa kotiin tai melkein minne vain!

Palvelumme on erittäin monipuolista. Voimme toimia seniorin kotona tai tuottaa palveluamme palvelutaloon, hoitokotiin, sairaalaan, kesämökille tai lähteä mukaan vaikka ulkomaille!

Meiltä seniorille nimetään omailostuttaja, joka tarkoittaa käytännössä samaa kuin omahoitaja. Kun ilostuttaja tutustuu seniorin kanssa, syntyy yleensä luottamuksellinen ystävyyssuhde, joka lisää paitsi arjen sujuvuutta, tuo myös turvaa ja lisää henkistä hyvinvointia. Saman henkilön käydessä palvelusta syntyy seniorille jatkuvuutta ja säännöllisyyttä arkeen. Tutulle henkilölle ei myöskään tarvitse joka kerralla erikseen esitellä itseään ja kertoa omaa elämänhistoriaansa, arvojaan ja esitellä kotiaan. Tuttu henkilö osaa jatkaa seniorin kanssa siitä, mihin edelliskerralla jäätiin sekä osaa ehdottaa arkeen mukavaa sisältöä, sillä hän tuntee seniorin mielenkiinnon kohteet ja voimavarat!

ennaltaehkäisevää palvelua ja työtä kuntouttavalla työotteella

Palvelumme skaala on erittäin laaja. Voimme auttaa kodin arkiaskareissa, kaupassakäynnissä, laittaa ruokaa, pyykätä, varata yhdessä lääkäriajan, lähteä saattoavuksi, auttaa hoidollisemmissa toimenpiteissä, suunnitella yhdessä arkeen sisältöä ja uusia harrastuksia sekä auttaa mahdollistamaan yhdessä tehtyjä suunnitelmia. Voimme tehdä lähes mitä vain seniori tarvitseekaan. Siihen, missä emme pysty syystä tai toisesta auttaa, autamme etsimään jonkun, joka voi!

Emme tuota sairaanhoidollista palvelua, koska haluamme panostaa nimenomaan ennaltaehkäisevään toimintaan ja ratkaista ongelmien juurisyitä. Pystymme ilman sairaanhoitoakin tekemään hyvin paljon. Palvelumme sisältää myös hoidollisempaa palvelua, eli voimme palvella senioreja hyvinkin kokonaisvaltaisesti. Lääkkeitä emme jaa dosettiin, mutta voimme auttaa lääkkeiden ottamisessa, kun ne ovat valmiina annosjakelupusseissa. Voimme huolehtia myös muun muassa ihon rasvauksesta, auttaa suihkutuksessa ja saunotuksessa sekä tarkkailla kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia. Me osaamme hahmottaa seniorin hyvinvoinnista ja terveydestä kokonaisvaltaisesti kattavan kuvan ja ehdottaa tarpeen tullen siihen liittyviä parannuksia. Lue lisää palveluista täältä.

Voimme käydä seniorin luona kerran kuussa tai vaikka joka päivä.

Työskentelytapamme on senioria aktivoiva ja kuntouttava. Yleisesti ottaen saamme seniorit erittäin hyvin mukaan arjen toimintoihin sekä usein myös haluttomammankin tai passivoituneemmankin seniorin piristymään ja kanssamme kodin ulkopuolelle tekemään virkistäviä asioita. Tämän mahdollistaa meidän aikaansaava, loistava ja iloinen Ilostu-tiimimme!

Yhteistyötä läheisten ja muiden senioria hoitavien tahojen kanssa

Haluamme palvelullamme saada seniorin arjen oikeasti paremmaksi ja myös lisättyä palvelullamme seniorin hyvinvointia ja terveyttä. Olemme useiden asiakkaiden läheisten/kotihoidon tai muun hoitavan tahon kanssa tiiviisti yhteydessä seniorin hyvinvoinnin tukemiseksi. Tämä aina seniorin omalla suostumuksella.

Tunnemme asiakkaamme ja heidän voimavaransa, jolloin pystymme monipuolisin keinoin tukemaan heidän kotona asumistaan tuoden samalla iloa heidän arkeensa!

Ilostu Oy:ltä voi ostaa omille ikääntyneille vanhemmille tai isovanhemmille joululahjaksi lahjakortteja (hinnat täällä), jotka oikeuttavat senioripalveluihimme. Ehkä uudenlaisten palvelujen kokeileminen on helpompaa, kun sen saa lahjana joltakulta läheiseltä!


Ainakin kannattaa kokeilla!
Ota meihin yhteyttä (täältä)!

Oikein hyvää joulun odotusta!

Jouluisin terveisin

Iida Kujanpää
Toimitusjohtaja & perustaja
Ilostu Oy

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp