fbpx

Senioripalvelut

Lue lisää senioripalveluistamme ja varaa ilmainen testikäynti!

Autamme arjen askareissa, AKTIIVISUUDEN YLLÄPIDOSSA SEKÄ ELÄMÄNILON LISÄÄMISESSÄ.

Tutustu tarkemmin senioripalveluihimme

ARJEN APUA

 • Kauppa-apu ja ruoanlaitto
 • Kuljetus- ja saattoapua lääkäriin, kampaajalle…
 • Kodin pieni ylläpitosiivous
 • Pyykkihuolto
 • Kodin järjestely, varaston läpikäyminen, tavaroiden lajittelu ja kierrättäminen, parvekkeen/terassin laittaminen, kevyet puutarha- ja pihatyöt

AKTIIVISUUTTA

 • Kuntouttava työ
 • Kävely- ja ulkoiluseura
 • Kuljettaminen Ilostu-autolla
 • Apuvälineiden hankkimisessa auttaminen 
 • Apu liikuntamahdollisuuksien ja harrastusten etsinnässä, kartoittamisessa ja aloittamisessa
 • Arkiaskareiden tekeminen yhdessä suunnitelman ja tavoitteiden pohjalta

elämäniloA

 • Kuljettaminen Ilostu-autolla
 • Retket omiin lempikohteisiin
 • Ravintolaseura
 • Elokuvaseura
 • Seura ja saattoapu juhliin, tilaisuuksiin, urheilutapahtumiin…
 • Unelmien toteuttaminen: mökille tai lomamatkalle ilostuttajan kanssa – melkein mikä vain on mahdollista!

Käynnin päätteeksi läheiselle voidaan lähettää raportti käynnistä!​

Viemme senioripalvelujen tuottamisen totuttua pidemmälle

Miksi kannattaa valita Ilostu Oy?

 • Palvelumme ovat voimavarakeskeisiä ja toimintatapamme on kuntouttava, aktivoiva ja osallistava.
 • Asiakkaidemme henkinen hyvinvointi on parantunut yli 71 % palvelujemme ansiosta. 
 • Haluamme palveluillamme lisätä seniorin kokonaisvaltaista hyvinvointia – sekä henkistä, sosiaalista että fyysistä.
 • Haluamme tehdä seniorin arjesta iloisemman, sujuvamman ja turvallisemman sekä luoda säännöllisyyttä ja rutiineja, jotka tukevat hyvinvointia.
 • Arjen ja aktivoinnin lisäksi me tarjoamme iloa ja kannustamme unelmoimaan – olemme myös apuna toteutuksessa!
 • Mahdollistamme hyvän arjen sekä arvokkaan vanhenemisen.
 • Annamme tyytyväisyydelle takuun! Jos palveluistamme ei ole mitään apua, jos käyntimme eivät ole yhtään lisänneet iloa arkeesi tai tuoneet hyvinvointia elämääsi kahden ensimmäisen kuukauden aikana, palautamme rahasi.

Asiakkaidemme henkinen hyvinvointi on parantunut yli 71 % palvelujemme ansiosta!

Kun tietyistä asioista haluaa pitää kiinni...

Kun seniorille on muodostunut tärkeitä arjen rutiineita, tulee niistä pitää kiinni. Monet asiat on täysin toteutettavissa, vaikka ikää karttuu – osan toteutukseen voi vain tarvita hieman enemmän apua kuin aikaisemmin.

Jos seniorille on tärkeintä, että hän saa usein mieluista tuoretta kotiruokaa, ilostuttaja voi laatia yhdessä seniorin kanssa kauppalistan, käydä kaupassa (joko yhdessä tai seniorin puolessa) ja loihtia maukkaan annoksen! Perään voidaan keittää kahvit ja keskustella ajankohtaisista aiheista samalla, kun odotellaan, että pyykkikoneen ohjelma on valmis ja pyykit voi ripustaa kuivamaan.

Kalenteriin voidaan merkitä varattu kampaaja-aika sekä lopuksi lähettää päivän terveiset läheisille!

Ilostuttajan avulla seniori voi tehdä arjestaan omannäköistä ja mielekästä sekä saada monipuolista apua, tukea ja seuraa!

Kalaa ja kasviksia

Aktiivisuus on tärkeää, erityisesti ikääntyessä!

On tärkeää pysyä liikkeessä ja voida olla aktiivinen, itsenäinen toimija – avun kanssa tai ilman. Se, että saa valita kaupassa ostoksensa itse tai käydä ostamassa itselleen tai läheiselleen kimpun kukkia, jotka on itse valinnut, tuo paljon iloa pitkäksi aikaa. Vaikka toimintakyky alenee tai sairastuminen vie mielen alas, ilostuttajan kanssa yhdessä toimiminen mahdollistaa asioita!

Ikääntyessä on tärkeää, että pysyy liikkeessä ja lihaskuntoa pidetään yllä. Lihasvoima heikkenee jo viikon paikallaan olon jälkeen. Liikunta on tärkeää, jotta lihasvoima on riittävä arjen toiminnoista suoriutumiseen, kuten sängystä ja tuolilta nousemiseen sekä wc:ssä käyntiin.

Säännöllinen ulkoilu, jumppaaminen sekä arjen askareiden tekeminen pitävät toimintakykyä yllä ja parhaimmillaan lisäävät sitä!

Ilostuttajan mukanaolo seniorin arjessa kannustaa senioria liikkumaan ja toimimaan kotona arjen askareiden parissa myös ilostuttajan käyntien välillä. Käynnit tuovat turvaa seniorille. Kuljemme rinnalla ja autamme sen verran kuin seniori toivoo. Emme passivoi senioria tehden asioita puolesta, vaan annamme hänen toimia itsenäisesti. Me kannustamme ja aktivoimme itsenäiseen tekemiseen ja autamme sen verran kuin seniori toivoo ja pyytää. Seniori päättää, mitä hän toivoo tehtävän kullakin käynnillä ja ilostuttaja auttaa sen mukaan!

Haluatko aktiivisuutta arkeen?

Ilostu-tiimi, Ilostuttaja, Iida Kujanpää, Iida Saloranta, ilostuttaja, Ilostu-senioripalvelut, Ilostu Oy, uuden ajan senioripalvelut, vanhuspalvelut, vanhustenhoto, Kotihoito Helsinki, Kotihoito Vantaa, Kotihoito Kauniainen, Kotihoito Espoo

Meiltä avun ja seuran lisäksi myös autolla kuljettamisapua!

Meillä on työkäytössä Ilostu-autot, joilla ilostuttajat voivat kyyditä senioreja käyntien aikana. Matkustaminen ilostuttajan kanssa esimerkiksi kampaajalle, lääkärikäynnille tai kauppaan käy edullisesti ja sujuvasti ilman odottelua Ilostu-autolla.

Ota yhteyttä, kun tarve on kertaluontoiselle autoreissulle tai säännöllisemmälle autoilulle! Autolla kuljettamisen hinta on 0,50 €/km + matkan aikaiset pysäköintimaksut (laskutetaan laskun yhteydessä). Autolla kuljettamista tehdään normaalin käynnin (min. 2 h/käynti) puitteissa.

Vaikka ikää tulee lisää, elämästä saa nauttia!

Elämän lempiasioista ei tarvitse luopua, vaikka ikää tulee lisää. Tekemisen toteuttamistapaa täytyy ehkä luovia ja toteutus suunnitella aikaisempaa tarkemmin, mutta elämästä täytyy voida nauttia niillä eväillä, mitä on – iästä viis!

Kaikki eivät halua vanhetessaan askarrella paperista lumihiutaleita, tehdä käsitöitä tai laulaa kuorossa. Toiset haluavat aloittaa vanhan lempiharrastuksen, mutta yksin ei uskalla. Ehkä ajatuksissa on ollut tehdä reissu mökille monen vuoden tauon jälkeen. Kaikki tämä on mahdollista!

Olemme toteuttaneet niin mökkireissuja kuin konserttiin saattoja. Olemme olleet omaishoitajan apuna pariskunnan mukana hääjuhlassa, jossa ilostuttaja oli omaishoidettavan tukena, apuna ja seurana. Olemme toteuttaneet unelman lätkämatsiin lähtemisestä, käyneet syömässä seniorien kanssa lempiravintoloissa, tutustuneet systemaattisesti eri kauppakeskuksiin, ulkoilleet kauniissa maisemissa ja eri maastoissa sekä tehneet retkiä muun muassa Keski-Suomeen, Hauholle ja Porvooseen.

Viemme toimintamme pidemmälle ja haluamme toteuttaa seniorin unelmia, sillä mukavien ja itselle mieluisten, muistoja tuovien asioiden toteuttaminen lisää merkittävästi kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Meiltä voi tilata ilostuttajan saattoavuksi kertaluontoisesti tai sopia säännölliset käynnit ja toteuttaa ilostuttajan avustuksella unelmia sekä touhuta arjen askareiden lomassa lempipuuhia!

Entä, jos seniorin luona käy jo kotihoito?

Ei hätää! Monien asiakkaidemme luona käy myös kotihoito. Palvelumme ovat monipuolisia ja voimme toteuttaa asiakkaan toiveita – usein ne ovat sellaisia, joihin kotihoidon käynneillä ei ole aikaa. Palvelumme tukevat kotihoidon palveluja ja asiakkaalla ollessa myös hoidollista tarvetta suosittelemme, että asiakkaalla käy kunnallinen tai yksityinen kotihoito.

Jotkut asiakkaistamme ovat korvanneet osan kotihoidon käynneistä meidän käynneillämme. Teemme yhteistyötä kotihoidon kanssa ja meillä on paljon yhteisiä asiakkaita. Ota yhteyttä, niin keskustellaan ja räätälöidään tarpeisiisi nähden kusannustehokkain malli!

juuri nyt tarjoamme:

Ilmainen testikäynti, 2 tuntia

Testaa ja ilostu! Tarjoamme ensimmäisen Ilostuttajan käynnin ilmaiseksi! Testikäynti on esimerkki ilostuttajan käynnistä. Käynnin kesto 2 tuntia. Testikäynnillä voit testata miten ilostuttajan käynnit sopisivat arkeesi. Testikäynti ei sido mihinkään.

Kampanjatarjous voimassa 2021 toukokuun ajan!

Varaa ilmainen testikäynti

Testikäynnillä voit kokeilla, sopisivatko Ilostu-senioripalvelut osaksi arkeasi! Ilostuttaja tulee luoksesi käynnille (2 h), kertoo palveluistamme ja auttaa sinua arjen askareissa.

Jos olet tyytyväinen, voitte käynnin päätteeksi tehdä palvelusopimuksen ja sopia seuraavasta käynnistä! Testikäynti ei sido mihinkään.

Jotta voisimme tuottaa palvelujamme mahdollisimman monipuolisesti, tässä

Yhteistyökumppanimme

Yhteistyö- kumppanimme

Seniorihotelli Ainola – palvelua ja hoitoa asiakkaan ja asukkaan tarpeiden mukaan osavuorokautisesta hoidosta hoitokotiasumiseen. 

Seniorihotelli Ainola
Suotorpantie 14, 02140 Espoo
www.ainolahotelli.fi
040 138 0111
Facebook

Villa Tapiola Dementiakoti
Suotorpantie 14, 02140 Espoo
www.villatapiola.fi
050 303 7660
Facebook

”Selkeytän potilaiden ja omaisten asiakaspolkuja elämän taitekohdissa sekä jaan tietoa ennakoivista valinnan mahdollisuuksista.”
-Tiina Kuopanportti,
oikeudellisen ennakoinnin asiantuntija

Taitekohta Tiina Kuopanportti Oy
www.taitekohta.fi
Facebook
045 153 7479

Muistisairauden erityispiirteet huomioivaa sisustussuunnittelua.

Tampellan Työhuone Oy
Pellavanlikanpolku 4 B 38, 33100 Tampere
www.tampellantyohuone.fi
0500 223 892

Ettonet – Monipuolinen valikoima seniorihuonekaluja, apuvälineitä sekä ergonomia- ja hyvinvointituotteita saman katon alta.

Ettonet Oy
Munkkivuoren ostoskeskus, alakerta
Raumantie 1, 00350 Helsinki
&
Kauppakeskus Kaari, alakerta
Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki
www.ettonet.fi
Facebook
Instagram
040 0125 320