fbpx

Aktiviisuus ja elämänilo

Kuntouttavaa ja aktivoivaa toimintaa sekä unelmien toteuttamista!

Aktiivinen ja elämäniloinen arki tuo...

Lisää iloa ja aktiivisuutta

 • Saattoapu-/seura tapahtumiin ja juhliin
 • Kuntouttava työ
 • Kävely-/ulkoiluseura
 • Apu liikuntamahdollisuuksien/
  harrastusten etsimisessä, kartoittamisessa, aloittamisessa ja saattamisessa
 • Arkiaskareiden tekeminen yhdessä suunnitelman ja tavoitteiden pohjalta
 • Kuljettaminen Ilostu-autolla
 • Retket omiin lempikohteisiin
 • Unelmien toteuttaminen: mökille tai lomamatkalle ilostuttajan kanssa – melkein mikä vain on mahdollista!
 • Käynnin päätteeksi raportti läheiselle, jos seniorin ja läheisen kanssa niin sovitaan

Asiakkaidemme fyysinen hyvinvointi on parantunut 18 % palvelujemme ansiosta!

Vaikka ikää tulee lisää, elämästä saa nauttia!

Elämän lempiasioista ei tarvitse luopua, vaikka ikää tulee lisää. Tekemisen toteuttamistapaa täytyy ehkä luovia ja toteutus suunnitella aikaisempaa tarkemmin, mutta elämästä täytyy voida nauttia niillä eväillä, mitä on – iästä viis!

Kaikki eivät halua vanhetessaan askarrella paperista lumihiutaleita, tehdä käsitöitä tai laulaa kuorossa. Toiset haluavat aloittaa vanhan lempiharrastuksen, mutta yksin ei uskalla. Ehkä ajatuksissa on ollut tehdä reissu mökille monen vuoden tauon jälkeen. Kaikki tämä on mahdollista!

Olemme toteuttaneet niin mökkireissuja kuin konserttiin saattoja. Olemme olleet omaishoitajan apuna pariskunnan mukana hääjuhlassa, jossa ilostuttaja oli omaishoidettavan tukena, apuna ja seurana. Olemme toteuttaneet unelman lätkämatsiin lähtemisestä, käyneet syömässä seniorien kanssa lempiravintoloissa, tutustuneet systemaattisesti eri kauppakeskuksiin, ulkoilleet kauniissa maisemissa ja eri maastoissa sekä tehneet retkiä muun muassa Hauholle ja Porvooseen.

Viemme toimintamme pidemmälle ja haluamme toteuttaa seniorin unelmia, sillä mukavien ja itselle mieluisten, muistoja tuovien asioiden toteuttaminen lisää merkittävästi kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Meiltä voi tilata ilostuttajan saattoavuksi kertaluontoisesti tai sopia säännölliset käynnit ja toteuttaa ilostuttajan avustuksella unelmia sekä touhuta arjen askareiden lomassa lempipuuhia!

Aktiivisuus on tärkeää, erityisesti ikääntyessä!

On tärkeää pysyä liikkeessä ja voida olla aktiivinen, itsenäinen toimija – avun kanssa tai ilman. Se, että saa valita kaupassa ostoksensa itse tai käydä ostamassa itselleen tai läheiselleen kimpun kukkia, jotka on itse valinnut, tuo paljon iloa pitkäksi aikaa. Vaikka toimintakyky alenee tai sairastuminen vie mielen alas, ilostuttajan kanssa yhdessä toimiminen mahdollistaa asioita!

Ikääntyessä on tärkeää, että pysyy liikkeessä ja lihaskuntoa pidetään yllä. Lihasvoima heikkenee jo viikon paikallaan olon jälkeen. Liikunta on tärkeää, jotta lihasvoima on riittävä arjen toimintojen kannalta, kuten sängystä ja tuolilta nousemiseen sekä wc:ssä käyntiin.

Säännöllinen ulkoilu, jumppaaminen sekä arjen askareiden tekeminen pitävät toimintakykyä yllä ja parhaimmillaan lisäävät sitä!

Ilostuttajan mukanaolo seniorin arjessa kannustaa senioria liikkumaan ja toimimaan kotona arjen askareiden parissa myös ilostuttajan käyntien välillä. Käynnit tuovat turvaa seniorille. Kuljemme rinnalla ja autamme sen verran kuin seniori toivoo. Emme passivoi senioria tehden asioita puolesta, vaan annamme hänen toimia itsenäisesti. Me kannustamme ja aktivoimme itsenäiseen tekemiseen ja autamme sen verran kuin seniori toivoo ja pyytää. Seniori päättää, mitä toivoo tehtävän kullakin käynnillä ja ilostuttaja auttaa sen mukaan!

Haluatko aktiivisuutta arkeen?

Varaa ilmainen tutustumiskäynti

Tutustumiskäynnillä keskustellaan seniorin palveluntarpeesta ja räätälöidään tarpeita ja toiveita vastaava suunnitelma. Mukaan toivomme läheistä tai kotihoidon työntekijää. 
Käynnin kesto 1 h. Tutustumiskäynnillä sovitaan mahdollisesta jatkosta. Tutustumiskäynti ei sido sinua mihinkään.

Tuomme seniorin elämään Kokonaisvaltaista apua ja iloa

Tutustu muihinkin palveluihimme:

Arki

Arjen sujuvoittamista, arjen askareita ja sosiaalista hyvinvointia!

Aktiivisuus ja elämänilo

Kuntouttavaa ja aktivoivaa toimintaa sekä unelmien toteuttamista!

Hoidolliset palvelut

Vaihtoehto kunnallisen kotihoidon tilalle tai tueksi sen rinnalle!