fbpx

Senioripuhetta-ryhmä (Facebook)

Rakastan yhteisöllisyyttä ja se on yksi suurimmista syistä, miksi haluan alkaa rakennuttaa uudenlaista senioriasumista. Kuitenkin nyt, kun uudenlaisten senioritalojen rakennuttaminen ei ole juuri nyt vielä ajankohtaista (tähän liittyen prosessissa eräs hanke, josta tiedotan lisää joulu-/tammikuussa), halusin kesällä perustaa Facebookiin yhteisön, Senioripuhetta-ryhmän, jonka voimin voimme yhdessä edistää ja uudistaa seniorialaa.

Perustin kesäkuun lopulla Facebookiin Senioripuhetta-ryhmän, joka on tarkoitettu somessa oleville senioreille, omaishoitajille, omaisille, ammattilaisille ja seniorien asioista kiinnostuneille ihmisille. Nyt ryhmässä on jo 520 jäsentä ja uusia jäseniä tulee jatkuvasti lisää! Ryhmä on myös noteerattu Metropolian sosionomiopintojen verkko-ohjauksen kurssilla ja olen kuullut monelta suunnalta, kuinka kaivattu tällainen verkossa toimiva seniorifoorumi on ollut!

Ryhmän tarkoitus on jakaa ajatuksia, ideoita, vertaistukea ja mahtavaa olisi, jos ihmiset ystävystyisivät ryhmän kautta. Olen aloittanut jäsenten ystävystyttämisen ja pyrkimyksenä on tukea ja ohjata ihmisiä ”yhteen”. Ryhmä tapaa kerran kuukaudessa ja ryhmälle aletaan järjestää retkiä ja yhteisiä tapahtumia. Tapaamisten sisältö, tapaamispaikat, retket ja tapahtumat määräytyvät pääosin jäsenten omien toiveiden perusteella. Ryhmää myös osallistetaan Ilostu Oy:n toiminnan kehittämiseen – minulle on aina ollut tärkeää osallistaa ihmisiä mukaan. Minusta seniorialan uudistaminen on meidän suomalaisten yhteinen projekti!

Ensimmäinen Senioripuhetta-ryhmän tapaaminen oli 30.8. Oodissa (julkaisuun/kuviin täältä) ja seuraava järjestetään lokakuussa (tiedotan tästä viikolla 41). Ensimmäisessä tapaamisessa suunnittelimme ryhmissä sitä, millainen olisi unelmien senioriasuinpaikka, jossa mukana olleet haluaisivat asua. Lopuksi keskustelimme ajatuksista ja mietimme uudenlaisia luovia ratkaisuja siihen, millaisin ratkaisuin saisimme luotua senioriasuinpaikkoja, jonne kuka tahansa pystyisi tulotasosta riippumatta muuttaa!

Tapaamisista tiedotetaan sekä Ilostu Oy:n Facebook-sivulla ja Senioripuhetta-ryhmässä. Mukaan saavat osallistua kaikki seniorit, vaikka he eivät olisi Senioripuhetta-ryhmässä. Eli tietoa saa levittää omalle äidille, isälle, mummolle, papalle, naapurille, ystävälle ja tuttavalle – ja suositeltavaa onkin levittää tietoa ryhmästä ja sen toiminnasta! Pyrin parhaani mukaan tiedottamaan näistä myös pk-seudun Palvelukeskuksiin sekä kotihoidon tiimeille. Toivottavasti sosiaali- ja terveysalan toimijat, jotka tekevät töitä seniorien parissa, välittävät myös tietoa tapaamisista ja tapahtumista eteenpäin!

Tervetuloa Senioripuhetta-ryhmään – kutsuthan mukaan myös ystäväsi!

Yhteisöllisin terveisin
Iida

 

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp