fbpx

Perustamistarina

Miten Ilostu Oy syntyi?

 

Olen Iida, 28, iloinen ja positiivinen nuori nainen, joka halusi luoda jotain uutta. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Lapualta. Valmistuttuani lukiosta keväällä 2011 suuntasin määrätietoisesti isommille vesille muuttaen Helsinkiin ja aloitin kesätyöt Korkeasaaren kahviloissa. Syksyllä minua odotti avoimessa yliopistossa kasvatustieteen ja psykologian perusopinnot, joiden parissa vietin seuraavan vuoden. Halusin silloin psykologiksi. Elämä kuitenkin kuljetti, ja onneksi niin. Aloitin syksyllä 2012 taloushallinnon yo-merkonomin opinnot ja tajusin jotakin – haluan perustaa yrityksen!

Idean synty

Vuonna 2013 katselin kahvilassa rouvia, jotka kippistivät kuohuvalla. Mietin, kuinka moni haluaisi tehdä kuten he: pukeutua kauniisti, lähteä kaupungille ystävien kanssa ja tilata samppanjaa. Kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta. Yhden toimintakyky voi olla heikentynyt ja toisella ei välttämättä ole enää elossa olevia ystäviä. Nuoretkin kokevat yksinäisyyttä, mutta erityisen kipeää tekee ajatella, millaista on olla ikääntynyt ja yksin. Vihdoin olisi kaikki se aika tehdä kaikkea ihanaa, mutta…

Tuona hetkenä kahvilassa keksin sen: minä haluan levittää iloa, olla seurana ja auttaa senioreja! Liian usein yksinäisyys koetaan häpeäksi ja moni saattaa lykätä avun pyytämistä siihen asti, ettei enää yksinkertaisesti selviä kotona arjen askareista. Ennaltaehkäisy on avainasemassa tässäkin, ja kun uskaltaa olla rohkea ja vastaanottaa apua, voi saada itselleen useita lisävuosia itsenäiseen kotona asumiseen. Haluan, että seniorit tuntevat ylpeyttä, kun kertovat läheiselleen tai ystävälleen, että heidän kotonaan käy ilostuttaja. Avun pyytäminen vaatii opettelua ja yhteiskunnallisella tasolla meidän pitäisi kannustaa senioreja ottamaan apua vastaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan monipuolisilla palveluilla ja tuotteilla.

polkuni yrittäjyyteen

Ideani on jalostunut vuodesta 2013 lähtien aina syksyyn 2016 asti, kun perustin Ilostu Oy:n. Janoan uuden oppimista ja rakastan luoda uutta sekä rikkoa vanhoja kaavoja. Merkonomiopintojen jälkeen suuntasin Haaga-Heliaan liiketalouden linjalle. Suuntauduin tietysti yrittäjyyteen – tulevaisuuden visioni oli selkeä. 

Valmistuin liiketalouden tradenomiksi syksyllä 2016 ja heti sen jälkeen perustin Ilostu Oy:n. Olen opintojeni varrella ollut opintomatkalla Islannissa Reykjavikissa, tehnyt harjoittelun Australiassa Sydneyssä ja ollut yrittäjyyskurssilla Portugalissa Lissabonissa. Olen saanut mahdollisuuden työskennellä myös usean vuoden ajan ”ihan oikeissa” palkkatöissä vakuutusyhtiön talousosastolla ja oppinut sieltä myös sellaista, mitä voin nyt hyödyntää työssäni yrittäjänä.

Yrittäjäksi ryhtyminen tuntui heti oikealta. Tekemisen palo on suuri ja senioripalvelualalla on paljon parannettavaa ja kehitettävää. Se motivoi minua joka päivä. Mikään ei ole parempaa kuin luoda jotakin uutta ja omaa, josta on iloa ja apua mahdollisimman monelle. Koko ajan mietin, miten voin tuottaa senioripalveluja mahdollisimman uudella ja innovatiivisella tavalla. Haluan myös luoda hyvän ja innostavan työpaikan – tavoitteenani onkin sote-alan parhaitenvoiva tiimi.  

Ihmisläheisessä työssä parasta on ihmisen tyytyväinen ja iloinen hymy. Se, että joku sanoo kiitos ja kasvoista näkee, että hän tarkoittaa sitä. Pienestä pitäen olen rakastanut suunnitella, kirjoittaa, tehdä listoja, organisoida asioita, olla ja keskustella ihmisten kanssa. Vasta vanhemmalla iällä olen tajunnut, että kaikki nämä intohimoni ja lahjani yhdistyvät yrittäjyydessä. Siksi nyt kirjoitan tätä. Koska haluan tehdä jotakin uutta. Ja tehdä sen eri tavalla kuin ennen on tehty.

Uskon, että meillä tulee olemaan paljon ilon ja liikutuksen hetkiä, aitoa naurua ja onnen kyyneleitä.
Toivottavasti tapaamme.

Tervetuloa seuraamaan Ilostu Oy:n tarinaa sosiaalisen median kanavissamme. Jos et vielä ole tutustunut toimintaamme, nyt on hyvä hetki käydä kurkkaamassa blogiimme täällä.

💚 Iida

Katso Huomenta Suomi Extran haastattelu täältä.
Lue HS Paikalliset -lehden tekemä artikkeli Ilostu Oy:n palveluista täältä.
Lue Elon julkaisema tarina unelmani toteutumisesta
täältä.
Lue Oma Aika -lehden tekemä juttu Ilostu Oy:n kotipalveluista täältä.
Tutustu myös muihin mediassa esillä olleisiin artikkeleihin ja juttuihin täällä.

Kuva: Eveliina Tistelgren