fbpx

Visio, joka 10 vuodessa on vain vahvistunut

Siitä on 10 vuotta, kun idea Ilostu Oy:stä ja uuden ajan senioripalveluista syntyi. Olin silloin 21-vuotias. Kun näin iäkkään rouvaseurueen kippistämässä samppanjalla, tajusin tuossa olevan se kohderyhmä, jolle haluan tuottaa elämään iloa ja hyvinvointia – auttaa, olla läsnä ja tuoda vanhenemiseen arvokkuutta.💛

Jo seuraavalla viikolla koulussa eräs opettaja, joka aina kannusti yrittäjyyteen, puhui siitä, kuinka tulevaisuus on palvelujen maailma ja seniorit ovat se kohderyhmä, jolle palveluja kannattaa tuottaa. Muistan vieläkin tuon puheen elävästi. Ja muistan ajatelleeni, että ”Kääk, älä nyt kaikille mun ideaani kerro!”.

Tuntui kuin opettaja olisi lukenut ajatukseni juuri syntyneestä ideasta. Muille ne olivat todennäköisesti tavallisia lauseita muun puheen joukossa, mutta minulle ne olivat vahvistus siitä, että ideani on oikea ja se täytyi toteuttaa!

Visio, joka on pysynyt samana ja joka vain vahvistuu

Aina välillä hämmästelen sitä, miten oikeaan visioni on alusta asti osunut ja kuinka kauan sitten syntynyt idea toimii tänä päivänä täydellisesti. Visio on vuosien myötä vain vahvistunut. Olemme toki kokeilleet erilaisia asioita ja palveluja, ja välillä testanneet hoidollisempaakin palvelua, mutta olemme aina palanneet ydinpalvelumme ääreen ja todenneet sen olevan se oikea palvelu.

Olen saanut (valitettavasti) näiden 6,5 yrittäjyysvuoden aikana jo todistaa sen, miten sotekriisiin liittyvät faktat, joihin perehdyin muun muassa opinnäytetyötäni tehdessä, ovat tulleet todeksi. Kun tein kesällä 2016 opinnäytetyötäni, muistan istuneeni läppärin ääressä toistuvasti suu auki järkytyksestä, kun luin arvioita ja ennusteita tulevien vuosien luvuista: senioreiden kasvavasta määrästä ja henkilöstövajeesta. Pohdin silloin, että vielä asialle ehdittäisiin tehdä jotakin ja ihmettelin, miksei mitään uutisia radikaaleista ja rohkeista muutoksista ollut missään! No, nyt ennaltaehkäiseviä liikkeitä kriisin kannalta ei enää ehditä tekemään, mutta muutoksen tekeminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

Inhimillisyyttä, arvokkuutta, tasa-arvoa ja läsnäoloa

Alusta alkaen tärkein asia, mihin halusin lähteä luomaan ratkaisua oli inhimillinen, ystävällinen, arvostava ja läsnäoleva kohtaaminen. Kerran eräs rouva sanoi, että tuntuu niin hyvältä, kun ilostuttaja tulee ja kohtaa hänet kuin ihminen ihmisen, tasa-arvoisesti ja kysyy, mitä hän haluaisi tehdä tänään. Hänellä oli aikaisempi kokemus siitä, että hänen luokseen tullaan, kerrotaan mitä tapahtuu ja millä aikataululla. Niin monet kohtaamiset senioreiden ja heidän läheistensä kanssa todistavat, että olemme yleisesti ajatuneet kauas jostain sellaisesta, minkä me koemme olevan oletus, lähtökohta, itsestäänselvyys.

Halusin tuoda iloa seniorien arkeen säännöllisillä ja reilun mittaisilla käynneillä. Tuolloin en nähnyt vielä missään puhuttavan vähintään 2 tunnin kotikäynneistä ja alan pioneerina toimiminen onkin vaatinut kovaa työtä ihmisten käsitysten, asenteen ja tietynlaisen kulttuurin muuttamisessa – voisi ehkä sanoa murtamisessa.

10 vuoden jälkeen idean syntymisestä arvopohja edelleen vahva

Tänään täytin 31 vuotta ja koen olevani oikealla asialla ja alalla. Vuonna 2016 olemme olleet aikaamme edellä, mutta nyt alkaa vihdoin tuntua, että uudenlainen, uuden ajan senioripalvelu alkaa löytää paikkansa – vaikka toki yhteistyö julkisen sektorin ja muiden tahojen kanssa loistaa poissaolollaan ja on paljon sellaista, mitä voitaisiin tehdä senioripalvelujen uudistamiseksi. Meidän palvelumme eivät taivu tämänhetkisiin palveluseteleihin eivätkä palvelumme ole perinteistä kotihoitoa. Olemme päättäneet pysyä uskollisena omalle visiollemme ja uskomme edelleen vahvasti, että strategiamme vie meidät tavoitteisiimme. Toimimme nokkelasti ja haluamme näyttää esimerkkiä luoden uusia polkuja. Vain siten syntyy jotain aivan uutta. Ja sitähän nyt tarvitaan!

Aurinkoisin kesäkuun alun terveisin,

Iida

 

Ps. Lämpimästi tervetuloa ilmaisille Seniorikahveille Ilostu-toimistolle! 
Seuraavat Seniorikahvit järjestetään ti 13.6. klo 12-14 ja ohjelmassa on kahdella pienellä pallolla tehtävä, tasapainoa kehittävä ja jalkateriä kuntouttava jumppa sekä cryo huippukylmähoitojen testaamista! Lopuksi kahvittelua, pientä purtavaa ja seurustelua. Tule joukkoomme ja ota ystäväkin mukaan!

Ennakkoilmoittautumiset 9.6. mennessä joko täällä tai puhelimitse 050 511 8170 (ark. klo 10-14).

 

Pps. Seuraa meitä somessa (InstagramFacebookLinkedInYouTubeSpotify) ja liity Senioripuhetta-ryhmään.

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp