fbpx

Vuosi 2019 pakettiin!

Vuosi 2020 on jo mennyt kovalla vauhdilla eteenpäin, ja samaa voisi sanoa Ilostu Oy:stä. Tarkoitus on tehdä pikakelaus vuoteen 2019: mitä kaikkea silloin oikeastaan tapahtui? Paljon on saattanut olla sellaista, joka ei niinkään ole näynyt ulospäin, mutta me Ilostu Oy:ssä olemme hykerrelleet ilosta muun muassa siitä, että vuonna 2019 palvelimme seniorejamme yhteensä 4000 tuntia. Palataan siis hieman taaksepäin ajassa ja palautetaan mieleen, mitä kaikkea ehti tapahtua vuonna 2019.

Vuosi 2019 oli meille suurten muutosten, harppausten ja kehityksen vuosi, jolloin unelmat ja tavoitteet toteutuivat ja uusia tavoitteita asetettiin. Kun vuoden 2019 alussa toimisto oli vielä osittain liikkuva ja toimi kotitoimistolta käsin Helsingissä, oli muutto ihka oikeaan toimistoon maaliskuussa huikea muutos. Toimisto oli tuolloin Valkeassa talossa Pohjois-Haagassa. Toimisto oli pieni ja vaikka ilo oli suuri toimiston saatuamme, aloimme kuitenkin haaveilemaan isommasta ja valoisammasta toimistosta, josta saisimme tehdä juuri Ilostu Oy:n näköisen. Arvaatko, millaiset tekijät tekevät toimistostamme Ilostu Oy:n näköisen?

Kesäkuussa Facebookiin ilmestyi Senioripuhetta-ryhmä, joka oli Ilostu Oy:n käsialaa. Tällä hetkellä ryhmässä on noin 600 jäsentä. Tuntuu ihan hullulta, miten ryhmä on kasvanut – tämä vain näyttää miten seniorien äänenkuuluvuudelle on kysyntää! Ryhmän tarkoituksena on, että seniorit ympäri Suomen voisivat tutustua toisiinsa ja vaihtaa ajatuksiaan. Tämän vuoksi Senioripuhetta-ryhmällä on ollut myös tapaamisia, ensimmäinen tapaaminen elokuussa ja toinen lokakuussa.

Senioripuhetta-ryhmä on tällä hetkellä kehityksen alla, jotta seniorit saisivat parhaimman mahdollisen ilon ja tuen ryhmästä. Apuna kehityksessä meillä on huikea geronomiopiskelijaryhmä, joka tekee opinnäytetyötä Senioripuhetta-ryhmän kehittämisestä ryhmän jäsenten toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Ryhmään voi liittyä kuka tahansa, jota senioriaiheet kiinnostavat. Tervetuloa mukaan, linkki ryhmään tässä.

Elokuussa starttasi myös jotain muuta Senioripuhetta-nimeen liittyen, nimittäin Iida aloitti Senioripuhetta-podcastin! Nimensä mukaisesti podcast käsittelee seniorien ympärillä olevia asioita. Suosituin jakso on kotihoidosta kertova jakso, jota on kuunneltu YouTubessa tähän mennessä jo 689 kertaa. Kotihoidosta kertovassa jaksossa haastateltavina oli kaksi kotihoidon hoitajaa, jotka tekevät työtään suurella sydämellä ja ovat löytäneet itselleen hyvän työyhteisön. Uusi podcast-jakso ilmestyy maanantaisin ja jaksoissa on vaihtuvia vierailijoita. Senioripuhetta-podcast löytyy Spotifystä ja YouTubesta.

Päivitimme toimintatapojamme yhä enemmän avun tarvetta vastaaviksi. Jotta voisimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin, laajensimme palvelukokonaisuuttamme syksyllä yhä hoidollisempiin palveluihin. Hoidollisten palvelujen vuoksi voimme toimia vieläkin monipuolisemmin ilman, että asiakkaan tarvitsisi hankkia kotiin useita palveluntuottajia. Yhdistäessämme tukipalvelut ja hoidolliset palvelut, pystymme tukemaan seniorin kotona asumista yhä paremmin, yhä pidempään.

Näkyvyyttä Ilosty Oy sai Huomenta Suomi Extra -lähetyksessä, jossa Iida sai kunnian olla vieraana. Jos lähetys on jäänyt sinulta katsomatta, voit katsoa sen vielä täällä. Toinen superjuttu, joka lisäsi näkyvyyttämme, oli Ilostu Oy:n messupaikka I Love Me -hyvinvointimessuilla Messukeskuksessa lokakuussa 2019. Olimme tiettävästi ensimmäinen senioripalveluntuottaja tässä Pohjois-Euroopan suurimmassa hyvinvointitapahtumassa. Vastaanotto oli todella hyvä ja saimme aikaan erittäin hyviä ja mielenkiintoisia keskusteluja! Järjestimme Messukeskuksessa messuviikonlopun perjantaina toisen Senioripuhetta-ryhmän tapaamisen. Perjantaina oli messuilla oli senioreille suunnattua ohjelmaa, jota kävimme tapaamisessa kahvitellessamme läpi. Ryhmän tapaamisen jälkeen Iidalla oli Klinikka-lavalla puheenvuoro seniorin kotona asumisen tukemisesta.

Lyhyt yhteenveto viime vuodesta: vauhti oli hurja ja iloa ja naurua mahtui paljon mukaan! Unelmoimme suuremmasta toimistosta loppuvuotta kohden yhä enemmän ja aktiivinen uuden tilan etsintä tuotti tulosta, kun tammikuussa 2020 pääsimme muuttamaan uuteen toimistoomme Itä-Pasilaan! Toimistomme on nyt meidän näköinen: pirteä, kodikas ja iloinen. Päätyseinät maalattiin: toinen vihreäksi, toinen keltaiseksi. Lattialle asennettiin kokolattiamatto ja ikkunalaudoille hankittiin useita kasveja. Täällä pyörähtävät aamuisin ja iltapäivisin ilostuttajamme ja työskentelevät ahkerasti ilostuttajien taustajoukot: Nilla, Katja ja Iida. Uusi viihtyisä toimisto tuo energiaa ja inspiraatiota kaiken uuden kehittämiseen!

Tästä on erittäin hyvä jatkaa vuotta 2020! Me ainakin olemme tulevasta innoissamme!

Ilostu-tiimi

 

Jaa tämä kirjoitus:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp